Manisa FK'nın şampiyonluğuyla ilgili yazım biraz gecikmeli de olsa geldi. Soranlara, her kulübe nasip olmayacak bir şampiyonluğun yazısını yazmak için son düdüğü beklediğimi ifade etmiştim. Son düdük çaldı ve Manisa Futbol Kulübü, 1991-1992 futbol sezonunda Türkiye 1.Ligi'nde namağlup şampiyon olan Beşiktaş'tan sonra, 2020-2021 futbol sezonunda 2.Lig'de namağlup şampiyon olarak adını tarihe yazdırdı. Her takıma nasip olmayacak bu ünvanla şampiyon olan Manisa Futbol Kulübü'nü kutluyorum.

Siyah-Beyaz namağlup şampiyonlar Beşiktaş ve Manisa Futbol Kulübü'ün arasındaki tek fark, Beşiktaş bu şampiyonluğu 30 maç yenilmeden almıştı, Manisa Futbol Kulübü ise 36 maçta yenilmeyerek kırılması zor olan bir rekora imza atmış oldu.

7 Ekim 2020 tarihinde yazdığım 'Yarım kalan bir hikayemiz vardı' başlıklı yazımda Manisa FK için şampiyonluk yılının bu sezon olduğunu belirtmiş ve şampiyonluk ünvanını ne olursa olsun kazanacağını dile getirmiştim. Namağlup olacağını söylememiştim ama, o da kaymaklı ekmek kadayıfı oldu tabii ki de, daha ne isteyelim.

Geçtiğimiz sezon play off finalinde penaltılarla kaybedilen şampiyonluk gecikmeli de olsa bu sezon geldi. Geç geldi ama, güç olmadı. Şöyle bir baktığımızda grubun en favori takımıydı zaten Manisa FK. Bir önceki sezonda aynı grupta yer aldığı Samsunspor gibi güçlü bir takım yoktu grubunda. Sezon boyunca teknik adam değişikliğine gitmeyerek aynı hocayla devam etti istikrarlı bir şekilde. Elindeki mevcut kadroya ihtiyacı doğrultusunda yapılan takviyelerle bir transfer politikası izledi. Bu sezon sahaya yerleşen kadro uyumu ve her geçen gün artan performansla takım gerçek gücünü ortaya koyarak futbolcular görevlerini yaptı. Sadece sportif başarıya odaklanarak ve kaybedilen final gecesinden alınan tecrübeyle sezon sonunda bu başarıya ulaşıldı.

Eksik ya da yanlış giden şeyler olmadı mı tabii ki de olmuştur. Ama bir yıl daha aynı ligde kalmaya tahammül olmadığı için idare edilerek, bir şekilde çözüm bulunarak, başarıya sadece başarıya ulaşmak için birlik olunarak bugünlere gelindi.

Asıl film şimdi başlıyor. 1. Lig'de daha kıran kırana, şartların bir tık üstte olduğu, her takımın süper olmak için mücadele ettiği bir sezon bekliyor Manisa FK'yı. Doğru yapılanma, oyun becerisi yüksek bir kadro, bu kadroyu maçı kazanacak şekilde sahaya sürecek bir teknik adam, bu süreci idare edecek bir yönetim işbirliğiyle Manisa Futbol Kulübü'nün bu ligde de iyi işler yapacağına inancım tam benim. Bunu da yeni sezon başladığında göreceğiz.

Şimdi namağlup olarak kazanılan şampiyonluk başarısına dönecek olursak, emeği geçen herkesi çok kutluyorum. Futbolcular üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yaptılar. Tüm futbolcuları, sezon boyunca aynı duyguları birlikte hissettikleri ailelerini kutluyorum. Başta Serkan Özbalta olmak üzere teknik heyet, elindeki oyuncu kadrosunu iyi değerlendirerek başarının mimarı oldu. Futbol Şube Sorumlusu Fikret Taşçı, futbolcularla yönetim arasında bir köprü vazifesi görerek sezon boyunca yorulan isimlerden biri oldu. Başkan Vekili Engin Anlı'nın bu şampiyonluğu ne kadar çok istediğini biliyordum, bu sezon bu sevinci yaşamayı o kadar çok istemiş ki, şampiyonluk kupasını kaldırmak mecbur sebeplerden dolayı ona nasip oldu. Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, bir an bile olsun aklından şampiyonluğu çıkarmadan maddi manevi tüm desteğiyle Namağlup Şampiyon takımın Başkanı olma mutluluğunu yaşadı. Koronaya yakalanıp sağlığı elvermediği için kupa coşkusunu sahada yaşayamadı belki ama o kupanın takdim edilmesiyle koca bir sezonun tüm yükünü ve yorgunluğunu atmış oldu, eminim. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e gelince. Şampiyonluklara alışkın bir spor insanı olsa da, bu şampiyonluğun ondaki yeri çok ayrı olmuştur. Desteğini hiçbir şekilde esirgemeyen, takımı deplasmanlarda dahi yalnız bırakmayan Başkan Ergün, bu şampiyonluğu en çok isteyen isimdi. Ne mutlu ki bu sezon bunun sevincini yaşadı.

Bu şampiyonlukta emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Yarım kalan hikayemizi mutlulukla tamamladık. Şimdi yeni bir sayfa açarak, 1.Lig hikayemizi yazma zamanı. İnşallah sonu mutlu bitecek hikayenin başlangıcında buluşmak üzere, sevgiyle kalın.