Ayşe Hafsa Sultan KYK Yurdunda yapılan ve Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'in başkanlık yaptığı toplantıya İl Jandarma Komutan V. Albay Enver Sungur, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, İl Müftüsü Mustafa Soykök, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, 17 İlçe Gençlik ve Spor Müdürü ile yurt müdürleri katıldı.
Toplantıda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren İl Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Öztürk, yurtlara öğrencilerin yerleştirilmeye başladığını belirterek, ilgili kurumlarla birlikte işbirliği içerisinde çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
Vali Yaşar Karadeniz’de Manisa’da bulunan yurtlarda önemli bir kapasite artışının sağlandığını belirterek “İlk yerleşme sonuçlarından sonra iki ilçemizde kısmi sorun var, oralardaki öğrencilerimizin de en yakın yurtlara yada misafirhanelere yerleştirilmesini sağlıyoruz. Yerleşme bu işin birinci ayağı. İkincisi ise öğrencilerimizin, gençlerimizin yurtta yaşantılarını hem devam ettirebilmeleri hem de eğitim öğretim faaliyetini daha iyi şartlarda sürdürebilmelerini sağlamak sorumluluğumuz içerisinde yer alıyor.” dedi.
Yurtlarda öğrenciler için spor, sanat ve dil öğrenimi gibi faaliyet alanlarının olması gerektiğine de değinen Vali Karadeniz, “Gençlerimizin derslerinden kalan zamanlarında enerjilerini atabilecekleri, becerilerini geliştirebilecekleri diğer faaliyetlerin olması önemli. Yurt işletmek demek sadece öğrenciyi yatırmak ve karnını doyurmak değil sosyal ihtiyaçlarını da karşılamaktır.” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin eğitim öğretim hayatlarında barınma ve sosyal faaliyetlerin yanında güvenlik konusunun da büyük önem arz ettiğini vurgulayan Vali Karadeniz, “Gençlerimizi sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere yönlendirerek onları olası yanlış alışkanlıklardan korumak için birinci adımı atmış oluyoruz. Ama yine de güvenlik boyutu her zaman için öncelik vermemiz gereken bir husus. Özellikle bağımlılık üniversite çağındaki gençlerimizin problemlerinden birisidir. Bu anlamda yurtların etrafında oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için güvenlik birimlerimizin yurt güvenlikleri ile mutlaka irtibat halinde olmaları ve koordineli bir şekilde hareket etmeleri gerekiyor. Milli Eğitime bağlı okullarımızda olduğu gibi o yurdun huzurunu bozabilecek, yurt civarındaki toplanmaları önleyecek tedbirleri almak gerekiyor. Bu anlamda üniversitenin yükünü paylaşmış oluyoruz. Üniversitemizin de sosyal, sportif ve özellikle teknolojik faaliyetlerde öğrencilerimize imkân sunması önemli. Artık diploma tek başına bir şey ifade etmiyor. O diplomanın içinin dolu olması gerekiyor. Bu doluluk için de yabancı dil kurslarının artması, kursların ve etkinliklerin düzenlenmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer bunları da yaparsak diplomanın değerinin artacaktır. Herkese yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diliyorum.” dedi.
Öğrencilerin barınma, ulaşım ve güvenlik gibi konularda sorun yaşamamaları için alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantı fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.