16 Mayıs 1919 Cumartesi günü, İstanbul'dan kalkan, Kaptan İsmail Hakkı (Durusu) idaresindeki Bandırma Vapuru, Dokuzuncu Ordu Kıt'aları Müfettişliğine atanan Mustafa Kemal Paşa (Atatürk) ile mahiyetini Samsun'a götürüyordu. Atatürk, Samsun ve çevresinde asayişi düzenlemekle görevli idi. 18 Mayıs 1919'da Sinop'a geldiler. Atatürk, iskeleye çıkarak, karadan Samsun'a yol olup olmadığını sordu, olmadığını öğrenince de tekrar vapura binerek Samsun'a hareket etti. 19 Mayıs 1919 Salı günü sabahı saat 6 'da Samsun limanındaydı. Savaşlardan yenik çıkmış bölünmüş, umutsuz yorgun, çileli bir milleti, yeniden diriltmek, ayağa kaldırmak üzere, Atatürk'ün Samsun'a ve Anadolu'ya ilk ayak basışı o gün, o saatti. Samsun'a Müfettişlik Karargâhının 18 subayı ile birlikte çıkıyorlardı.

İşte bu Cumhuriyet bu fedakârlıklarla kuruldu. Herkes birlik oldu bu vatan topraklarımızı böyle kazandık. Cumhuriyet böyle değerli böyle kıymetli. Bu coşku ile Perşembe sabahı güne uyandık. Manisa Valiliğimiz öncerliğinde Manisa’da coşkulu kutlamalar oldu. Marşlar ile bayramımızı kutladık. Manisa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 2 yıllık pandemi sürecinin ardından yeniden coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik Anıtı’na Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Kutlama programı, anıtın önündeki törenin ardından Manisa Valiliği önünde devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Manisa İl Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Öztürk, Atatürk'ün gençlere olan güvenini boşa çıkarmamak için var güçleriyle çalıştıklarını ve gençleri aynı zamanda geleceğe en iyi şekilde hazırladıklarını söyledi.

MANİSA TSO FARK YARATTI

Bu özel günde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası her zaman olduğu gibi farkını yarattı. Cumhuriyet meydanında kurduğu stant ile şapka bayrak ve dağıttıkları tişört ile vatandaşlarımızı bayram coşkusunu yaşattı. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz bu günlerde hassasiyeti her zaman gösterir.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıldönümünde 5 bin adet Türk bayrağı, 5 bin adet Atatürk posterli tişört, 5 bin adet şapka, şıra, ballı lokma, kuru üzüm dağıtarak bayram coşkusuna ortak oldu.

Manisa TSO 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıldönümü kutladı. Manisa TSO, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören alanı başta olmak üzere çeşitli noktalarda 5 bin adet Türk bayrağı, 5 bin adet Atatürk posterli tişört, 5 bin adet şapka, şıra, ballı lokma, kuru üzüm dağıtarak bayram coşkusuna ortak oldu. Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla andı, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Yılmaz, milli bayramların önemli olduğunu belirtti, her zaman coşkuyla kutlanması gerektiğini kaydetti.

HALUK LEVENT MANİSALILARI COŞTURDU

İki yıllık pandemi sürecinin ardından bu sene büyük bir coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı yürüyüşü ve Haluk Levent Konseri bayram coşkusunu ikiye katladı.

İki yıllık pandemi sürecinin ardından bu sene büyük bir coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı yürüyüşü ve Haluk Levent Konseri bayram coşkusunu ikiye katladı.

Manisa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinleri Haluk Levent'in halk konseriyle sona erdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Sultan Camii önünden başlayan Fener Alayında yüzlerce Manisalı protokol üyeleriyle birlikte ellerindeki meşaleler ve fenerlerle yürürken mehter takımının marşlarıyla coşku iyice arttı.

Cumhuriyet Meydanı önünde son bulan Fener Alayı yürüyüşünün ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz halk konserinde Haluk Levent Manisalı hayranlarıyla buluştu. Birbirinden hareketli şarkılarını sahnede seslendiren Haluk Levent'e Manisalılar da eşlik ederken şehirde adeta yer yerinden oynadı. İzleyenlerle sahne arasının açık olduğunu ve izleyicilerle daha yakında olmak istediğini söyleyen Haluk Levent sahneden inerek seyircilerin arasına karıştı şarkılarını beraber söyledi. İzleyicilerin arasına indiği sırada sokak köpeğini fark eden Haluk Levent, köpeği severek ilgi gösterdi.

Öte yandan Haluk Levent, seyircilerle cep telefonlarının fenerleri üzerinden yaptığı ışık gösterisi ise coşkuyu katladı.

Konserde Haluk Levent'in yanına çıkan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzlüğü ve Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Manisa'ya özgü çeşitli hediyeler verdi.

ESRA KALE’YE GEÇMİŞ OLSUN

Gazetemiz Olay’ın Yazı İşleri Müdürü Esra Kale hafta sonu İzmir’de sağlık sorunlarını gidermek için ameliyat oldu. Esra kardeşim benim için kıymetlidir. Bir an önce sağlığına kavuşup aramızda görmenin günlerini sayıyoruz. Eşi Tolga ve oğlu Umut ile Kale ailesine geçmiş olsun diyorum ve acil şifalar diliyorum.