Manisa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu balkonlara, pencerelere taştı. Milli mücadelenin 101. yılında sokağa çıkamayan vatandaşlar bayram coşkusuna evlerinde ortak oldu. Manisa’da 19 mayıs saatler 19:19 böyle karnavala dönüştü.

Haber: Ahmet ÜNSAL

Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde halk istiklal marşıyla birlikte balkonlarda coşku yaşadı. Bazı vatandaşlar balkonlarına astıkları dev Türk bayrakları önündeki saygı duruşunu ve ardındaki coşkuya kedileri ile birlikte katıldılar.

Manisa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı birimleri de milli marşımıza bulundukları işyerlerinde katılırken alkışlarla bayram coşkusuna katkı sağladılar.

Kızılay kan merkezi gezici ekipleri ise ekibin başında bulunan doktor Ayhan Ötezi’nin önderliğindeki kan alımını gerçekleştirdiği 301 Madencinin yaşamını yitirdiği Soma ilçesinde coşkuyu yaşadı.

Şehzadeler ilçesine bağlı Peker Mahalle Muhtarı Saffet Taşkıncan anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte Saat 19.19’da vatandaşlar balkonlara çıkarak hep birlikte İstiklal Marşı okudu. Ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlar söyleyerek 19 Mayıs Bayramını kutladılar. Muhtar Taşkıncan, “Bugün hem 19 Mayıs Bayramın kutluyoruz, hem de Kadir Gecesini idrak ediyoruz. İki bayramın coşkusun yaşıyoruz” dedi.