Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçim için 14 Mayıs’ı işaret eden Erdoğan, “Menderes, 14 Mayıs 1950’de ‘Yeter söz milletin’ dedi, milletimiz 73 yıl sonra 6’lı masaya aynı gün ‘Yeter’ diyecek” ifadelerini kullanmıştı…

AKŞENER: MAYISLAR BİZİMDİR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan’ın 14 Mayıs’a işaret ettiği erken seçim açıklamasının ardından sosyal medya paylaşımında bulunarak, “Mayıslar bizimdir!” ifadelerine yer verdi.

KARAMOLLAOĞLU: BİZ HER DAİM SEÇİME HAZIRIZ! KARARLIYIZ!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihi açıklamasının ardından, “Onlar hangi planları yaparlarsa yapsınlar; biz her daim seçime hazırız! Kararlıyız! Yapılacak seçimlerin ardından, bugünkü ucube sistemi ve bu yozlaşmış siyasi dili güncelleyeceğiz!” ifadelerini paylaştı.

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle devam etti:

*İktidar ve ortakları, TÜİK marifetiyle matematik hesaplarını sil baştan değiştirdikten sonra anlaşılan şimdilerde Türk Dil Kurumu vazifesini de üstlenmeye çalışıyorlar.

*Ama bir farkla; kavramların içini boşaltıp, birçok kavrama da kendi çıkarları doğrultusunda anlam yükleyerek…

*Onlar ne derlerse desinler; 500 liralık bir vergi, 2-3 bin liralara çıkmışsa bunun adı zamdır! Onlar hangi planları yaparlarsa yapsınlar; biz her daim seçime hazırız! Kararlıyız!

*Yapılacak seçimlerin ardından, bugünkü ucube sistemi ve bu yozlaşmış siyasi dili güncelleyeceğiz!

UYSAL’DAN ERDOĞAN’A “BURADAYIZ” YANITI

DP lideri Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Uysal, “Erdoğan, 14 Mayıs'ı işaret etmiş; Biz Demokrat Parti olarak buradayız, aynı yerdeyiz, bekleriz!!! Yerli ve milli Şef'e karşı #YeterSözMilletindir diyeceğimiz bir gün olacaktır!” ifadelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

ŞAHİN: 14 MAYIS HAYIRLI OLSUN

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, Twitter’dan “Demokrasinin şerefi sandıktır. 14 Mayıs hayırlı olsun” mesajını paylaştı.

TAŞKIN: YETER SÖZ MİLLETİNDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, “Milletten kopanlara, seçilmiş belediye başkalarını tasfiye etmek isteyenlere, kayyumları seçilmişlerin önüne koyanlara kırmızı kartın gösterileceği, “Yeter söz milletindir!” denilecek tarihtir 14 Mayıs. Bu iktidar merkez sağ değil radikal sağdır. DP mirasına sığınmaları beyhude “mesajını paylaştı. 

GELECEK PARTİLİ DAVUTOĞLU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Bekle Erdoğan, bekle! Hakettiğin cevabı bu akşam alacaksın.

Editör: Onur Yılmaz