Bülent Arınç deyince bende akan sular durur. Manisa’ya gelişinden haberim olursa kendisini hep karşılamışımdır. Son gelişinden haberim olmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etmiş. Başarılarına tanık olduğunu belirtmiş güzel güzel sohbetten sonra Gölmarmara ve Kırkağaç ilçelerinde Cumhur İttifakı’nın başarılı olması için seçim çalışmalarına katılmış.

En son Mehmet Çerçi’nin Yunusemre belediye başkan adayı olması için elinden geleni yapan Manisa siyasetinin duayeni Arınç, onun da seçim çalışmalarına katılmış ve bombayı patlatarak Manisa’dan Ankara’ya dönen Arınç’ın ne demek istediğini bana sormaya başladılar.

Bülent Arınç gelecek dönemde Cengiz Ergün’ü İzmir Büyükşehir aday gösterileceğini Manisa içinde Mehmet Çerçi söylemi ile ilgili ne diyeyim? 31 Mart gelmemiş vatandaş sandıkta iradesini belirlememiş. Sayın Arınç şimdiden gelecekle ilgili yorum yapmış. 1 Nisan sabahını görelim. Türkiye’de ve Manisa’da Cumhur İttifakı’nın durumu ortaya çıksın, ondan sonra gelecek için papatya falına bakalım.

YENİ ASIR’IN ERKİN USMAN’A YAPTIĞI

Erkin Usman İzmir’in duayen gazetecilerinden. Ben Yeni Asır’a 1969’da Manisa bürosunda başladığımda Erkin Usman gazetenin yıldızı idi. İzmir ve Ege Bölgesi’nde kendisini sevmeyen yoktur. Erkin Usman ile uzun süre Yeni Asır’da spor yazarlığı döneminde çok beraber olduk. Köşesinde benim için Mehmet Ali Erbil’in kayınvalidesi üzerinden yaptığı değerlendirmelerine bile gülüp geçen biri olarak Erkin Usman’ı Yeni Asır’dan uzaklaştırmak yakışıksız olmuş. Kendisinin sağlığı yerinde. Yavuz Donat üstadla Şebnem Bursalı döneminde Usman’ı ziyaret etmiştik. Erkin Usman’ı Yeni Asır ailesinden uzaklaştıranlar utansın.

AYFER YILMAZ’LA...

Zamanının en güzel bakanlarından Ayfer Yılmaz’la Üçel Ayakkabı’nın Başkent’te açtığı standında birlikte geziyoruz. Gençler tanımaz. Şimdi Mersin’de yaşanan adaylık krizinden sonra İYİ Parti Demokrat Parti üzerinden kendisini büyükşehir belediye başkan adayı yaptı. Sonuç ne olur bilmem. Üçel’in davetine hemen gelen Ayfer Yılmaz hanımefendiye başarılar dilerim.

31 MART BİR AN ÖNCE GELSİN

Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart’ı sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü bu yüksek tempoya dayanacak gücüm kalmadı. Manisa’dan ayrılamıyorum. İzmir’e hasret kaldım. Başkan Cengiz Ergün hizmet, Belediyespor derken beş yılı geride bıraktı. Bir kez olsun ağız tadı ile bir seyahate çıkamadık. Yeter artık. Çalış çalış, bu işin sonu yok. Eşini dostunu çok ihmal ettin, şu fotoğrafa bak. Bolu Abant’a gideli kaç yıl oldu? 1 Nisan’dan sonra ne demek istediğimi anlamışsındır.