Zafer Ünal mühendis. Doğru Yol Partisi’nde bir dönem Manisa Belediye Başkanlığı yaptı. Dostumuz olur.

Mehmed Hakkı Özbayır, Hürriyet’ten emekli olunca Organize Sanayi Bölgesi’nde Örenay’da bizleri toplayıp yemek vermişti. Aralık ayında Ali Filizkan da Yeni Asır’dan emekli olunca bizleri tekrar Örenay’da topladı. Ali Filizkan’a yeni yaşamında başarılar dileyen yemekte Zafer Ünal, Mehmed Hakkı Özbayır, Haşim Ağar, Nazmi Şengül, Halim Sezici ve oğlum Gökhan vardı.

Zafer Başkan’a, “Masada diş doktoru Remzi Örümlü eksik” dedim. Bana mazereti olduğunu söyledi. Zafer Ünal’ın medyada bana, Ali Filizkan’a ve Mehmed Hakkı Özbayır’a ayrı bir bakış açısı vardır. Saat 19.30’da bir araya geldik. Gazetecilik mesleği ile ilgili başlayan sohbet daha sonra yerel seçimlere geldi. Manisa’da ne olup bittiği üzerinde herkes konuştu. Fikirlerini söyledi. Zafer Ünal başkanlık anılarını anlattı.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın adayları üzerinde tanıdıklarımız üzerinden yorum yaptık. 31 Mart yerel seçimlerinin zorlu geçeceği konusunda hemfikir olduk.Hepimizin merak ettiği konu, seçime hayat pahalılığının, domates, biber, patlıcan edebiyatının etkili olup olamayacağı. Eğer vatandaşın cebi yanmış ise istikrar, beka sorunu falan dinlemez. Oyunu ona göre kullanır mı, kullanmaz mı göreceğiz.

Aslında yerel seçimin tarihi yanlış. Yıllardır kış ayları dert ayı olarak geçer. Bu seçim öncesi de ekonomide inanılmaz bir  durgunluk yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işin farkında tedbir üzerine tedbir almaya çalışıyor.

Zafer Ünal Başkan’ın yemeğinde herşey güzeldi.Şaban Örenay ve oğlu kırmızı et üzerine sunduğu menü güzeldi. Hele kaymaklı Gaziantep baklavası masada Gökhan olunca nasıl bittiğini anlayamadık. Zafer Başkan bana ve Haşim Ağar’a torpilli Gaziantep baklavasından ilave bir porsiyon ikram etti. Dostlarla bir arada olmak güzel birşey. Zafer Başkan bunu zaman zaman gerçekleştiriyor. Teşekkürler.