Dün Vali Ahmet Deniz’in Çalışan Gazeteciler Günü olması nedeniyle Giritliğil Otel’de verdiği kahvaltıya katıldım.

Sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Meclis Başkanı Ümit Türek, Basın Danışmanı Gökmen Aytaç, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Cahit Yayman’la cemiyette beraber olduk. İki oda başkanı hem günümüzü hem de benim yaş günümü kutladılar. Başkan Mehmet Yılmaz her zaman olduğu gibi bizleri kırıp geçirdi. Mehmet Yılmaz her zaman doğruları söyler. Dün de öyle yaptı.

Sabah 09.30’daki Giritliğil Oteli’ndeki kahvaltıya ucu ucuna yetiştim. Başkan Ali Filizkan ve Vali Ahmet Deniz’le sohbet ettik. Ali Filizkan, Çalışan Gazeteciler Günü’nde yaptığı konuşmada 1961’de kazanılan hakların tekrar hayata geçmesini istedi.

Vali Ahmet Deniz günü kutlarken, eğitim konusuna değindi. Kahvaltıya katılan gazetecilere kitap hediye etti. Gerçekten basın camiasında büyük kriz olduğu bir gerçek. Ulusal ve yerel medyada ekonomik kriz had safhada. İşsiz gazeteci oranı her geçen gün artıyor. İnşallah 2019’da durum değişir.

İYİ PARTİ’DE SELÇUK ÖZDAĞ YOK, ORKUN ŞIKTAŞLI GÜNDEMDE

Dün İYİ Parti’den büyükşehir belediye başkanı adayı olması beklenen Selçuk Özdağ dün akşam üzeri yaptığı açıklama ile aday olmayacağını açıkladı. Siyaset öyle birşey, bir anda 180 derece bile değişiyor. İYİ Parti’de büyükşehir belediye başkanlığına sürpriz olmazsa CHP İl Başkanı Semih Balaban ve İYİ Parti Başkanı Hasan Eryılmaz’ın üzerinde anlaştığı Orkun Şıktaşlı salı günü açıklanabilir. AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Manisa MHP adayını desteklediklerini açıkladı. Hafta sonu AK Parti ilçe belediyeler başkan adaylarını açıklaması bekleniyor.