Spora siyaset bulaşmasın diye nutuklar atılır ama işin sonunda yine devlete el açılır. Bu yolla sorunlar çözülmeye çalışılır. Bilindiği gibi Türk futbolu ekonomik anlamda çökmüş durumda. Avrupa kupalarında mücadele edecek olan takımlarımız UEFA’dan Financial Fair Play tokadını yiyince iki senedir kemer sıktılar. Ama sorunlar dağ gibi. Bir delik yamanıyor öteki delik patlıyor. Sonunda devlet olaya el atıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Beraat Albayrak talimatıyla futbol kulüplerine kaynak aktarılacak. Bir nevi düşük faizli kredi gibi. Sıcak para girişi biraz olsun sıkıntıda olan kulüplere ilaç gibi gelecektir. Ama bu para muhakkak denetlenmelidir. Aynı KOSGEB desteklerinde olduğu gibi paraların nereye harcandığı devlete sunulmalıdır. Şuan kulüplerimizin yönetim mantığı ile bu destek çar-çur olur. Sonra ülkemizin paralarına yazık olur. Benden söylemesi…

HERKESİN AĞIZINDA AYNI TÜRKÜ

Süper Lig’de devre arası oldu. Herkesin ağızında aynı Türkü. 3 Büyüklerin başarısızlığı ilk gündem maddesi ki bunun konuşulması çok doğal. İkincisi de Başakşehir hayranlığı. Tabi bunda teknik direktör Abdullah Avcı’nın saha içinde yaptığı planları güzelce anlatıp sadece futbol konuşması da etkili. Yani futbolun içinde olup çoğu hoca futbol dışı konuşunca, Abdullah Avcı gibi ayağı yere basan demeçler veren bir teknik adam hemen sivriliyor. Ama benim dikkat çekmek istediğim başka bir konu var. Abdullah Avcı çok başarılı bir teknik adam. Başakşehir son yıllarda ligi sürüklüyor ve şampiyonluğun kapsından dönüyor. Bunların hepsi kabul. Ama bunlar öyle ufak paralara olmuyor. Başakşehir ciddi paralar harcıyor takımına. Bunun karşılığını da lıyor. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Seyirci baskısı yok. Şampiyonluk baskısı yok. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, teknik direktör Abdullah Avcı’nın arkasında. Bu ortamda bir tane genç oyuncu çıkmaz mı kardeşim? Şimdi bana İrfan Can ve Cengiz diyenler olacaktır. Biri Gençlerbirliği biri ise Altınordu’nun ürünü. Yani Abdullah Avcı hazırı alıp parlatıyor. Kendi ektiği bir fidanı daha henüz göremedik. Bu ortamda senelerdir bu takımda olan hoca 2-3 tane alt yapıdan oyuncu çıkartamıyorsa kimse kusura baksın bunun adı kolaycılıktır. Bas parayı al oyuncuyu. İşte devre arasında Başakşehir’in ilk transferi 34 yaşında ki Robinho. İyi transfer mi? İyi transfer. Ama kaç yıl oynar bu konuda kuşkuluyum. Sonuç olarak bir gün deniz biterse ben o zaman merak ediyorum Abdullah Avcı’nın teknik direktörlük performansını.

ÜNAL HOCA VE EROL HOCA BÜYÜK İŞ YAPTI

Bana göre Abdullah Avcı’nın ortaya koyduğu başarıdan değerli olan iki performans var. Biri Ünal hocanın Trabzonspor’u. Diğeri ise Erol Bulut’un Yeni Malatyaspor’u. Ünal Karaman’ın aldığı ücret belli iken sahaya sürdüğü Trabzonspor kadrosu ve bu kadronun arkasında durması büyük cesaret. Bence büyük başarı bu. Ünal Hoca’nın takımdaki papaz oyuncuları temizledikten sonra sergilediği performansı alkışı hak ediyor. Ya Yeni Malatyaspor’da büyük hikaye yazan Erol Bulut az mı iş yapıyor? Ama herkes de ezber Abdullah Avcı’nın lüks takımı. Bence Yeni Malatyaspor ve Trabzonspor’un sergilediği performans büyük saygıyı hak ediyor.

KASIMPAŞA BENİM FAVORİM

İlk yarı performanslarına baktığımda benim şampiyonluk favorim Kasımpaşa. Geçiş oyununu bence Süper Lig’de en iyi oynayan takım Kasımpaşa. Kadrosunu korur ve gerekli takviyeleri yaparsa Başakşehir’i rahat geçecek bir konuma gelebilir. Mustafa Denizli ismi bazılarına itici gelse de hoca tecrübesi ile şampiyonluğu getirebilir.

MUTLU YILLAR

Son olarak tüm okuyucularıma mutlu yıllar diliyorum. Malum yeni bir yıla giriyoruz. Her açıdan zor bir yılı geride bıraktık. 2019’un herkese başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim…