Bir süredir 2,5 yaşındaki oğlum Ahmet Mert'in dilinde bu şarkı sözü... Şarkı bitiyor Ahmet Mert, "Baba 'Yeniden'i aç!" diye tutturuyor. Ben de meslek hayatımın yeni sezonuna bu sözlerle başlamayı tercih ettim. Evet!.. Yeniden… Bitmeyen başlangıçlar resmi geçidi gibidir bazen hayat. Bu nedenle hayat, nihayetlere ve başlangıçlara her daim gebedir. Sürükler limandan limana, bir gün kayıkçıya emanet edeceğin bedenini. Lakin ruh bedenden bağımsızdır. Ruh, çoğu zaman bedenin bulunduğu yerden çok uzakta, olması gereken yerdedir. İşte böyle bir durum bizim maceramız!.. Bir süre dalgakıranı sabır olan limana demirlediğimiz kayığımızla, bu kez Hakk'ın ve halkın hakim olduğu denizlere yelken açtık. İyi mi yaptık, hayat gösterecek. Çünkü üniversitede hocalarımızdan öğrendiklerimizden çok uzaktaymış iş hayatı. Her günü sürpriz, her günü bedelle dolu.

***

Ve şimdi meslek hayatımın 14. yılında kimilerine göre macera olsa da yeni bir yolculuğa çıkıyorum. Elbette arkadaşlarım var bu yolda... Bu yolculukta kader birliği yapacağım; emeğine ancak öldüğünde saygı gösterilen, ötekileştirilen işçi- emekçi kardeşim... Bu yolculukta yol arkadaşım; öz yurdunda evladı diye al bayrağını bağrına basmasına tahammül edilemeyen güzel insanlar... Bu yolculukta yol arkadaşım; her gün gelecek kaygısıyla kitabını açan öğrenci kardeşlerim... Bu yolculukta yol arkadaşım; isyanını içinde yaşayan, her fırsata susma hakkını kullanan susturulmuş insanlar... Aslında bu yolculukta yol arkadaşım; her gün manisakulishaber.com'u ziyaret edecek sizlersiniz.

***

Her yenilik farklılık demektir... Sözde dördüncü kuvvet medyanın hiçleştirildiği bugün, bizim farklılığımız da farkındalığımız olacak. Evet, biz Manisa'da yaşanan olayların farkındayız!.. Olayların kahramanlarının farkındayız!.. Her gün anlatılan hikayelerde, giriş gelişme ve sonucu kimlerin yazdığını biliyoruz!.. Bu farkındalığı asosyal ve apolitize edilen vatandaşımızın da bilmesini istiyoruz. Elimizden geldiği kadar, dilimiz döndüğü kadar, nefesimiz yettiği kadar, kendi kaynaklarımızla ayakta durabildiğimiz kadar; bu misyonumuzu yerine getireceğiz. Biz, ateşe su taşıyan karıncanın hikayesiyle büyüyen bir nesiliz. Safımızı belli etmemiz elbette kaçınılmaz. Hakkın, adaletin göz ardı edildiği bir dönemde herkes haksızın yanı başındayken bizim de safımızı haklıdan yana tutmamız, geleceğe bırakacağımız en önemli mirasımız.

***

Farklılıktan bahsetmişken bir takım farklılığımız olacak elbette... Öncelikle hiçbir kurum ve şirketle organik-inorganik-legal-ilegal bağımız olmadığı için; inanmayacaksınız ama biz gerçekten bağımsızız. Yani büyük ihalelere girecek bir şirketimiz yok!.. Çanta sırtımızda, mesleğin hammallığını yaptığımız günlerdeki gibi pek hala fincancı katırlarını ürkütebiliriz. Tabiki tek gelir kaynağımızın reklam olacağını biliyoruz. Yani hariçten metalar satarak para kazanacak bir oluşumumuz yok. Ama ne olursa olsun çadırı deniz kenarında, suyu bardakta, kahvaltıyı evimizde yapmayı seviyoruz. "Azıcık aşımız, ağrısız ve dik başımız olsun yeter!' diyebilenlerdeniz. Büyük bütçelerimiz olmamasına rağmen tahmin edemeyeceğiniz güzel hayallerimiz var... Ümitlerimiz, önümüzde arkamızda aynı konuşan, bizi yargılamadan önce kendi kulağına danışan, beklentiden uzak, çay sever dostlarımız, ağabeylerimiz, büyüklerimiz var... Her isyanımızda sığındığımız kelimelerimiz var... Dost demişken, post ve dost ilişkisine dair kaygılarımız da var elbette...

***

Ve pek tabiki ilkelerimiz var;

manisakulishaber.com; basın ahlak ve ilkelerine uymaya reelde söz vermiştir. Sözünü tutmak, yayın hayatının devamıyla yakından alakaladır.

manisakulishaber.com; "Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Dil, Tek Yürek" felsefesiyle Türklüğün milli ve manevi değerlerini hep ön planda tutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için çabalayan "Herkesin" yanındadır.

manisakulishaber.com; habere ulaşmanın her geçen gün zorlaştığı günümüzde farklı olabilmeyi, farkında olabilmeyi, rutinin dışına çıkabilmeyi hedeflemiştir.

manisakulishaber.com; gözün gördüğü, kulağın duyduğu her şeyin bir haber olduğu gerçeğiyle, ayrıntılardaki gerçeği okuyucuya aktarabilmek için saklı olanı bulup, sahnenin bir adım gerisinden, hayata ve kente dair yaşanan her şeyi yılmadan bu ekrandan size yansıtacaktır.

manisakulishaber.com; sizden aldığını yine size yansıtırken, objektif tavrını her durumda korumayı görev edinecek.

manisakulishaber.com; eleştirileri zenginlik olarak kabul edip, önceliklerinden taviz vermeden yoluna devam etmeyi takipçileri adına prensip edinmiştir.

***

Artık hiçbir şey gizli kalmayacak, hiçbir şey unutulup hasıraltına itilmeyecek. Fikir insanlarının günlük-haftalık yazıları, Manisa sokaklarının sesi ve bu mesleğin gerçek sahibi muhabirlerin emeklerinden derlenen haberler; olabilecek en kısa sürede kesintisiz olarak gündemde yerini alacak. Ve son olarak; bizim kaygımız sadece haber… Rutinden uzak farklı haber;artık manisakulishaber.com ile yanıbaşınızda hergün bekleriz