Anlaşılır gibi değil. Güzel ülkemizde huzuru yok etemeye niyetli terör örgütü ve taşeronları yeni yılda da rahat durmadı. Yeni yıla umutla bakacağımız ve yeni yılın sıcaklığını yaşadığımız ilk saatlerde İstanbul'dan gelen terör haberi keyifimi kaçırdı. İstanbul'un en ünlü gece kulübüne yapılan saldırıyı dehşetle kınıyorum. Yine canlarımız yandı. Şehitlerimiz var. Allah hepimize sabır versin. 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şunun altını net olarak çizmek gerek. Teörö belası bu ülkeyi bölemiyecek. Terör kazanamayacak. Öfkemiz büyük, sinirimiz gergin. Tekrardan güzel ülkemin başı sağolsun.

TELEVİZYON BAŞINDA YILBAŞI

Yeni yıla evde gireceğim dedim ya öyle yaptım. Cumartesi günü Söğütaltı Kahvesi'ne gittim. Hasan Çoksöyler orada. Ona biraz takıldım, Ulupark'a gittik. Ersan Atılgan gündüzleri 4 ile 5 arası Ulupark'a çıkar. Tarkan, Hasan'la bizi karşıladı. Hava soğuk mu soğuk. Tarkan da kısa kollu bir tişört sanki Ağustos ayında gibi. Tarkan'a "Bir bize bak bir de kendine" dedim. "Abi içerideyim o yüzden öyle" dedi. Ersan abimle oturduk, çaylarımızı içiyoruz. Bayram Ali ile Yaşar Coşkun hocam geldi. Koyu bir sohbet. Ersan abimin gitme saati geldi. Beraber ayrıldık. Yeni yılımızın hayırlara vesile olması temennisinde bulunduk. Tekrar Söğütaltı kahvesine gittim. Erdal Türek, Yaşar Yelken orada. Hava buz gibi. Biraz oturduk. Erdal Türek esprileri ile yeni yıla girerken güldürdü. Tıraşımı oldum. Has Kebap'ın sahibi Tevfik Aslaner'e gittim. Sosyete dürümcüsü Mehmet'I çağırdık. Ben kendime bir çıtır söyledim. Sizin anlayacağınız lahmacun. Tevfik'in işinin yoğun olduğu anlar. Vedalaştık. Mehmet'le manava ve çerezciye uğradım. Yılbaşı gecesi için alacaklarımı aldım.
KANAL D İYİ SEÇİM YAPMIŞ
Kitapsaray'ın karşısındaki evime gittim. Nermin Hanım evde hazırlık yapıyor. Ben çıtırı yiyince "Şimdi bir şeyler hazırlama" dedim. Çıktım odama, açtım televizyonu, kanal kanal dolaşırken Kanal D'de kaldım. Serdar Ortaç, Kibariye ve Bülent Ersoy'la programı izlemeye başladım. Kanal D yılbaşı gecesine iyi bir program yapmış. Sanatçıları eşleri ile davet ettiği programda nasıl tanıştıklarını nasıl evlendiklerini, Kibariye'nin, Serdar Ortaç'ın öğrenmiş oldum. Türk Sanat Müziği'nin divası Bülent Ersoy muhteşem kostümünü dudaklarına sürdüğü çağla yeşili ruju ile muhteşemdi. Kibariye'yle ‘sensiz yaşayamam'ı söylediler. Bir çile bülbülüm çileyi, dert bende derman sende'yi içten duygularla söyledi. Mest olmamak mümkün değildi. Bülent Ersoy'u İzmir fuarının fuar olduğu yıllarda seyretmiş, 30 yılı geçmiştir. Hüriyet Gazetesi'nde Nejat Seven döneminde çalışırken Çeşme'de gazinocular kralı Osman Kavra'nın Çeşme Ildır tarafından denize sıfır çiftliğinde röportaj yapmak için karşı karşıya gelmiştim. Bülent Hanım'a sorduğum soruları hep düşenerek cevap vermişti. Hey gidi günler hey. Bülent Ersoy yıllardır şöhretini koruyor. Bizler kendisini televizyonda seyrederken Bülent Ersoy yılbaşı gecesi Afyon'da hayranları karşısındaydı. Yeni yıla girildiği anda Bülent Ersoy bir coştu bir coştu. Kibariye, Serdar Ortaç ile sahnede yere oturarak ‘Doğum günün kutlu olsun'u söyledi. Hayat bayram olsa'yı içten duygularla söylerken insanın duygulanmaması mümkün değil. Star'da Tarkan'ı da dinledim. Finalde Show'da Cengiz Kurtoğlu, Ümit Besen, Selami Şahin ve Muazzez Ersoy beni maziye götürdü. Okudukları arabesk parçalarla. Bir şeye dikkat ettim. Ülkemizin geçirdiği sürece uygun programlar yapmış. Televizyon kanalları. Sahneye çıkan her sanatçı bunun bilinci içindeydi.
TERÖR HABERİ İCİMİ YAKTI!

İnşallah bu kötü, sıkıntılı günleri aşacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Ben yeni yıla Nermin hanımın yaptığı kuru fasulye, pilav, turşu ve portakal suyu içerek girdim. Televizyon kanalları bana yeti de arttı bile. Yeni yıl sağlık ve mutluluk getirmesi bekleyerek evimde girerken İstanbul'da ki terörö olayından haberdar oldum. İçim yandı. Dediğim gibi bu zor günleri aşacağız. Yete ki birlik beraberliğimiz bozulmasın. Yeni yılımızı kana buladılar. Ama teröre teslim olamyacağız. Tekrardan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve polisimize baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum