Bugün 21 Aralık Pazar ‘'Kış Gündönümü''. Yılın en uzun ve karanlık gecesinde yazıyorum yazımı. Ve 22 Aralık saat 03:37'de (yani Pazar gecesi) yeni ayın muhteşem dönüştürücü enerjisi bizimle !
Yeni aya,yeni bir mevsime ve yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken;
Tüm hayal kırıklıklarınızı, kırgınlıkları, hatta korkuları geride bırakma zamanı bu hafta. Onların hepsini aştınız artık. Tümünün üzerinde olmayı seçin. Yepyeni bir sayfa açın yeni olan her şeye... Yeni yıla hazırlanın.
Kış Gündönümü, Kuzey Yarımküre'de 21 veya 22 aralık tarihine denk gelen, gündüzün en kısa gecenin en uzun olduğu gündür.

Yaz Gündönümü`nde yaklaşık 21 Haziran, güneş ışıkları Yengeç Dönencesi`ne dik gelir. Kuzey yarıkürede günler kısalmaya, güney yarıkürede uzamaya başlar.

Kış Gündönümü'nde (yaklaşık 21 Aralık) ise, güneş ışıkları Oğlak Dönencesi'ne dik gelir. Kuzey yarıkürede günler uzamaya, güney yarıkürede kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarıkürede kışın, güney yarıkürede yazın başlangıcı sayılır.

Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir. Güney yarıkürede en uzun gün, Kuzey yarıkürede en uzun gece yaşanır.

Mitoloji ve Sembolizm'de Kış gündönümü

Bugün 21 Aralık ve Kış Gündönümü (Janua coeli). Bugün Ulu Ana Tanrıça, Gökyüzü (Cennet) Kraliçesi'nin Işığın Oğlu'nu doğurduğu gün. Kış Gündönümü Oğlak'tadır ve "tanrıların kapısı"dır. Güneş'in yükselişini ve büyüyen gücünü temsil eder. "Janua" Latincede kapı anlamına gelir ve kapıların bekçisi, zamanın yöneticisi Janus da adını ondan alır. Elinde iki anahtar olduğu rivayet edilen Janus gündönümlerinin kapılarını bu anahtarla açar. Kış Gündönümü'nü altın anahtar ile, Yaz Gündönümünü ise gümüş anahtar ile.
Türkiyem; Mevsim dönüyor,Gün Işığın bol,günün ve yarının dünden güzel olsun.
2015'e günler kala; bu yılınızı, 2014'ü iyi geçirdiniz mi ?
Sağlıklı olduğunuza sevinip, her sabah uyandırıldığınıza şükrettiniz mi ?
Bu yıl gün doğarken uyandınız mı ? Eski bir dostu neden yokken sadece ‘'özledim seni'' demek için aradınız mı ? 2014'te yapmak isteyip yapamadığınız şeyler var mı ? Hadi acele edin. 2015'e günler kala ertelediğiniz isteklerinizi hayata geçirin.
Yeni ayı,yeni bir mevsimi ve yeni bir yılı karşılamak için; ‘'İyi hissettirmeyen herşeyden uzaklaş''. Hayatta seni mutlu edecek anları asla erteleme ...
Yeni aya,yeni mevsime,yeni yıla hoşgeldin diyelim.
Sevgi ile kalın...


Nuray ÇEVİRMECİ ile HAYATA DAİR
[email protected]