Ölüyü diriltti derler ya. İşte Manisaspor ’da bitmiş Büyükşehir Gaziantepspor’u diriltti. Oynadığı futbol, çıkan on bir, yapılan her değişiklik Gaziantep ekini kazanan taraf olmaya daha çok itti. Son dakikalarda yenilen gol ile de küme de kalma yolunda işi bitireceğimiz noktada yarışa yeniden başladık gerçekten çok yazık.

Manisaspor, Gaziantep deplasmanında adeta kendi ayağına sıktı. 3 haftalık süper bir seri yakalayan siyah-beyazlılar psikolojik olarak bitmiş rakibine karşı sahada varlık gösteremedi. Siyah-beyazlılar Antep karşısına eksik gitmişti. Ufuk Budak ve Hakan Turan kart cezalısıydı. Hal böyle olunca Sait hoca Fahri’den orta saha yapmaya çalıştı. Erman kesik yemişti ( Bu hafta daha çok anladım ki Erman konusunda Sait hocaya baskı var. Bu dedikodu gibi geliyordu ama Başkan Abdullah Mergen sevmediği oyuncular konusunda Sait hocanın işi karıştığı kesin artık) İlginç bir kadro sahada vardı. Maç öncesi rahat kazanacağımızı düşünüyordum. Çünkü Gaziantep ekibi bana göre takım olmayı başaramamıştı. Dirençsiz bir takımdı. Ama sahaya çıkan Manisaspor kadrosu rakibe güç kattı. Sait hoca sanki maçta değildi. Yaptığı değişiklikler takımı geriye itti.

İKİNCİ YARI BASKILI BAŞLADIK

Maçın ilk yarısı iki takım içinde sakin geçti. İkinci yarıya iki takımda pozisyonlara girerek başlasa da ibre Manisaspor’dan yanaydı. Mikic- Billal Sebaihi değişikliği bana göre yerindeydi. Keşke Billal ile başlansaydı. Sonra bir Bakaki değişikliği geldi ki evlere şenlik. Sen onca hafta oynatma Bakaki’yi sonra at ateşin içine. Genç oyuncuda sağ olsun futbolu yeni öğrenmişçesine dibine bile pas veremedi. Beni televizyon karşısında, muhtemelen uzun bir yolculuğun ardından Gaziantep’e giden Tarzanları tribünlerde çıldırttı. Sonra Umut-Perovic değişikliğini hiç aklım almadı. Bir puanın yeteceği noktada Orta saha çıkartıp forvet oyuna giriyor. Tamam Umut oyundan düşmüştü. Yedek kulübesinde de orta saha yok. Aslında ligin en iyi orta sahası sende ama kadro dışı… Bu tabloda Erman oyuna alınıp Ümit Yasin sağ beke Fahri orta sahaya çekilemez miydi? Gerçekten anlamak mümkün değil.

GÖSTERE GÖSTERE YEDİK GOLÜ

Tüm bu değişikliklerin üstüne Gaziantep ekibinde Ramazan teşbih tanesine dizer gibi dizdi Manisaspor defansını. Emre Öztürk’ün maç eksiği olduğu bu maçta bir kez daha ortaya çıktı. Yenilen golde Ramazan’a refakat etti. Sonuç olarak Manisaspor kazanabileceği bir maçı kaybetti. Hem de çok kritik bir haftada.

GEL DE SAVAŞ’I ARAMA

Büyükşehir Gaziantepspor maçını izledikten sonra gel de Savaş’ı arama. Pazar günü kadro da bir Savaş Yılmaz olsa maçın şekli nasıl değişirdi. Ayrıca Berk’de kadroda olsa sağ ve sol beke yapacağı alternatif ile Sait hocanın elini kuvvetlendirebilirdi. Ama bu isimler kadro dışı. Sırf Abdullah Mergen’in keyfi ve intikam oyunu yüzünden Sait Karafırtınalar bu kadro dışlarına sessiz kaldı. Bu kadro dışlarına dün sessiz kalırsan bugün de fatura sana kesilir hocam. Yediğin hurmalar misali yapılan yanlışlar işte böyle karşına çıkar.

SİNİRLERE HAKİM OLMAK LAZIM

Manisaspor ‘da son moda gerginlik oldu. Maç bitmek üzere İsmail Haktan yan hakemi fırçalıyor oyundan atılıyor. Billal rakibinin kurbanı oluyor. Tüm bunlar olurken takım kaptanı ortada yok. Metin Yüksel iyi bir insan başarılı bir futbolcu. Ama kaptan olmak başka bir şey. Allah aşkına İsmail Haktan sinirliyken Metin takım kaptanı olarak İsmail’i ne kadar sakinleştirebilir.

Bir de İsmail haktan çok hırslı bir oyuncu. Bu hırsı bazen takım arkadaşlarına fırça olarak dönüyor. Geçen maç Bahattin ile bir kriz yaşandı. Bu hafta da Fahir Akyol İsmail Haktan’dan nasibi aldı. Bakalım gelecek haftalar bize ne gösterecek.

İSMAİL ŞAHMALI’NI DA DİNLEMEK LAZIM

Maç sonu Gaziantepli gazeteci ile kaleci İsmail Şahmalı arasında bir gerginlik yaşandı. Bu olaya yedek kaleci Emrah’ta katıldı. Oluşan görüntü hiç hoş değil. Basına yapılan bir saldırı olarak gözüküyor. Kabul edemeyiz tabi ki de. Ama olayı İsmail Şahmalı’ndan da dinlemek lazım. İlk olarak kendisine küfür edildiğini söylüyor. İsmail Şahmalı’da sezon başından beri çizdiği profil ile yalan söyleyecek birine benzemiyor. Bu yüzden madalyonun diğer yüzü de önemli. Ama ne olursa olsun verilen görüntü Manisaspor için çok kötü.

FİNAL HAFTALARINA ÇIKIYORUZ

Bu mağlubiyet ile ligi yeniden başlattık. 4 tane final maçımız var. Bana göre avantajlı taraf biziz. Düşmeyiz ama korku dolu haftalarda geçireceğimiz aşikâr. Zorlu bir Altınordu maçı bizi bekliyor. Birçok eksikte var. Bakalım Sait Hoca nasıl bir on bir çıkaracak?