Yıllar sonra aynı yerde ben, her şey aynı.
Gün batımı, bu deniz, bu bahçe, bu ev, bu koku… Dün ektiğiniz fidanlar bugün ağaç olmuş sadece… Değişen tek şey eşyalar.
Her şey aynı yerli yerinde ama siz yoksunuz…
Elimde sizden kalan anılar var ama sizsiz …
Ne çok şey öğrenmişim sizden ve ne kadar az zamanda ne çok şey yaşamış, paylaşmışız. Ben farkına varamadan…
Hayat gibi, ders gibi… Birleştirince;
‘'Hayattan Alınacak Dersler'' gibi…
Siz kızardınız bazen ya, şimdi o kızdıklarınıza ben kızıyorum mesela. Yaşlanıp olgunlaştıkça ne çok benziyorum size…
Çocukluğumun ‘'Yasemin Kokulu Yazlarındayım'' bugünlerde…
Rahmetli babam; nar ağacını bahçemize ekerken, ‘'Narı şimdi ekiyoruz yıllar sonra hem meyvesini yiyeceksiniz hem de görüntüsü size zevk verecek''. ‘'Nar berekettir. Bir ekersin, bin alırsın. Evin bereketi de kadının elindedir. Biri bin yapar isterse bunu unutma kızım'' demişti.
Yasemin'i ekerken; ‘'Yasemin kokusu huzurdur kızım ve huzurda, mutlulukta insanın kendi elindedir. Küçük şeylerle mutlu olmaya bak. Hayat olayları büyütecek kadar uzun değil'' demişti.
Olgunlaşmak bu galiba yaşlandıkça hak vermek anaya babaya…
Hayatta bazı kokular ve bazı semboller vardır. Kokusunu duyduğun an en özel anlarını hatırlatan. Ve o sembolleri gördüğün an yüzünde buruk bir gülümsemeyle gözlerin dolu dolu bakarsın. Eline alsan eski yıllara dönsen diye düşünürken; ‘'Anne!'' diye bir sesle şimdiki zamana dönersin. Anne baba olmak büyük sorumluluk.
Ve yanımızda olan, elimizde olan kıymetini bilemediğimiz sevdiklerimiz gibi hayattan kopan anneler, babalar geride hoş anılar, yasemin kokulu yazlar, narlar bırakarak giderler sonsuzluğa…
Hayatta aslolan belki de, bir kokuyla bile hatırlanmak hoş bir seda bırakmak…
Hayata karşı dik duruşlu, omurgalı evlatlar bırakabilmek.
Yasemin kokulu yazlarımı yaşıyorum bugünlerde. Anları hatırlayıp geleceğe yazmak için. Eskilerden ders alıp, yenilenmek, yeniden yazmak için.
Sevgili dostlar; yazılarıma iki haftalık ara veriyorum. İlk romanım ‘'Köksüz Hayatlar'' ın yeni müjdeleriyle dönmek, yeni yazılarda buluşmak üzere…
Sevgi ile kalın