Manisaspor Antep’ten eli boş döndü. Hem oyun anlamında hem de skor anlamında siyah-beyazlılar için dünkü maç kabus gibiydi. Anlaşılır gibi değildi. Sahada dağınık bir görüntü. Ligin dibinde can çekişiyorsun. Yenilirsen makas açılacak. Yani kritik bir sınav seni bekliyor. Geçen hafta sahada yoksun. Bu hafta bir tepki koyman lazım. Ama Manisaspor, Gaziantep deplasmanında yokları oynuyor. Bu sezon ligde ilk defa kaleye geçmesine rağmen yüreğini ortaya koyan Göktuğ dışında siyah-beyazlılarda ne isyan eden var ne de vites attıran. Bu görüntü ile Manisaspor ligin dibinde olması gayet normal.

OYNAMAYANLAR NORMAL, HAMLELER REZİL

Türkiye’de futbolu bilen 10 kişiden biri olan (Fatih Tekke’nin söylemi) Fatih Hoca bu Manİsaspor’u pek anlamamış galiba. Çıkan ilk on birde olmayan oyunculara benim lafım yok. Metin ve Hikmet sezon başında beri dökülüyor. Emrullah hep şüphe ile bakılıyordu. Hastalığı da varmış. Yerine oynayan Göktuğ cuk oturdu zaten. Ama saha dizilişi tam evlere şenlik. Billal Sebaihi sağda, İsmail Haktan solda, Perovic en önde, Axel Meye forvet arkası. Manisaspor maça bu hücumsal diziliş ile başladı. Savunma arkasına koşu yapacak nadir futbolculardan Meye forvet arkası oynuyor. Hal böyle olunca Meye Gazişehir orta sahasında kayboldu. Atiemwen ve Berkay’da orta sahada ezilince ilk yarı maç Göktuğ ile Gazişehir arasında geçti. Genç kaleci resmen ilk yarı siyah-beyazlıları ipten aldı.

GÖKTUĞ’DA BİR YERE KADAR

İkinci yarı Fatih Hoca ilk yarıda ki olumsuz görüntüyü görünce hamleler yapar dedik ama ne hamle vardı ne dizilişte değişiklik. İkinci yarı da baskıyı hissettiren Gazişehir golü bulunca maçı kopardı. Golden sonra geçen hafta olduğu gibi harika hamleler geldi Fatih hocadan. Fahri ve Metin hamlesi ile rakibi daha da üstüne çekti. Dağınık görüntüsü ile oyuna neredeyse hiç ortak olamadı Manisaspor. Gazişehir ikinci golü buldu ve maçı bitirdi. Manisaspor mahkum oyununa hiç tepki koyamadı. Bu maçın tek kazancı ise bana göre genç kaleci Göktuğ oldu.

KAPTANLIK ÇOK YAKIŞTI!

Bir detaydan bahsetmeden de geçemeyeceğim. İsmail Haktan Manisaspor için çok önemli oyuncu. Tamam kabul. Ama bunca rezil ses kayıtları çıkmışken. Bu takımın kaptanı İsmail Haktan mı olur? Ses kayıtlarında Manisaspor kulüp başkanına ettiği küfürler dün gibi akıllarda iken bu nasıl bir rezil uygulamadır. Ah ah… Manisaspor ’da yönetim mi var ki? Balık baştan kokar zaten. Hakikaten helal olsun. Efendi restoranda yenen yemek sonrası İsmail’e kaptanlık hakikaten çok yakıştı!

SÖZÜN ÖZÜ

Şuan ki oluşan tabloya bakarsak Fatih Tekke ile Manisaspor tam bir vakit kaybı. İkisi de birbirini inkar ediyor. Yani bu yoğurttan cacık olmaz. Bu yüzden ısrar etmemek lazım. Haftalar geçiyor aradaki makas açılıyor. Bu ligde düşmenin büyük beceri isteyeceği ortamda Manisaspor ligin dibinden çıkamıyor. Puan silme cezasını önemsemeyenler sezon sonu 1 puana bile muhtaç kalacaklar. Durum vahim. Bu gidişin dönüşü de olmaz.