Türkiye'nin en büyük yabancı uyuşturucu baronu olduğu belirtilen “Suç örgütü yönetmek ve tasarlayarak kasten öldürme” suçlamasıyala tutuklanan Naci Şerif Zindaşti'nin dün gece tahliye edildiği öğrenildi.

SAVCILIK TAHLİYE KARARINA İTİRAZ ETTİ

Tahliyenin ardından bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinin kararına hemen itiraz etti. İtirazı değerlendiren hakimlik Zindaşti'nin yeniden tutuklanmasına karar verdi. Ancak Zindaşti bulunamadı. Firar eden Zindaşti'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

FETÖ'CÜ ZEKERİYA ÖZ'ÜN GİZLİ TANIĞI

Firari FETÖ'cü eski savcı Zekeriya Öz'ün 2010'da ‘Terazi' kod adıyla gizli tanık yaptığı Zindaşti, verdiği ifadeyle Balyoz ve Hrant Dink davalarının hakimlerinin görevden alınmasına sebep olmuştu. ABD İstanbul Konsolosluğu İrtibat Görevlisi olan ve FETÖ'den tutuklanan Metin Topuz'la da görüştüğü belirtildi.

ZİNDAŞTİ-METİN TOPUZ İLİŞKİSİ

Zindaşti'nin FETÖ'den tutuklu ABD Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz ile görüştüğü de değerlendiriliyor.

Zindaşti'nin cep telefonun HTS kayıtlarında Metin Topuz ile 35 kez aynı baz istasyonundan sinyal verdiğinin tespit edildiği belirlenmişti.

KIZI ÖLDÜRÜLDÜ ARDINDAN SERİ CİNAYETLER İŞLENDİ

2014 yılında Zindaşti'nin kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve eşinin yeğeni Devrim Öztunç İstanbul'da bir cip içerisinde kurşunlanarak öldürülmüştü.

Bu olayın ardından Türkiye, Panama ve Dubai'de cinayetler işlendi. Bunların da Zindaşti'nin kızının öldürülmesiyle bağlantılı olduğu iddia edildi.

Editör: TE Bilişim