Saat 11.05'te Türk askeri Kilis Gülbaba'dan sınırı geçti. Sahadaki AA muhabirlerinden alınan bilgiye göre, TSK'ya ait zırhlı araçlar, özel kuvvetler ve piyade güçleri gibi unsurlar, Afrin toprakları içinde yaklaşık 5 kilometre kat etti. İlerleme sırasında ciddi bir çatışma yaşanmadı.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, bu sabah Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) destek veren ÖSO birlikleri, Afrin topraklarına girerek ilerlemeye başladı. ÖSO'nun operasyonu başlatmasının ardından sınırın Kilis tarafından top sesleri duyuldu. ÖSO birlikleri sınırdan Afrin'deki noktalara ilerlemeye başlarken, sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara top atışları gerçekleştirdi.  Kilis-Hatay hudut hattındaki bazı köylerden top sesleri duyuldu.

TÜRK ASKERİ 11.05'TE SINIRI GEÇTİ, KARA HAREKATI BAŞLADI

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da medya temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda, Türk askerinin saat 11.05’te Kilis’in Gülbaba Mevkii’nden Suriye’ye geçerek kara harekatını başlattığını açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Buraya kadar kolay gelinmedi. Çok çetin mücadeleler verdik" dedi.

TÜRK ASKERİ İLERLİYOR

Anadolu Ajansı saat 12.03'te geçtiği haberde "Afrin bölgesine giren TSK kara kuvvetleri unsurları, ÖSO'yla ilerliyor" bilgisini paylaştı.  Sahadaki AA muhabirlerinden alınan bilgiye göre, TSK'ya ait zırhlı araçlar, özel kuvvetler ve piyade güçleri gibi unsurlar, Afrin toprakları içinde yaklaşık 5 kilometre kat etti. İlerleme sırasında ciddi bir çatışma yaşanmadı. 

 TSK, dün saat 17.00'de başlayan harekatta Afrin'deki 7 bölgede belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'inin vurulduğunu duyurmuştu. TSK'nın bugün yaptığı açıklamada, şu ana kadar 153 hedefin ateş altına alındığı bilgisi yer aldı.

Editör: TE Bilişim