Türkiye Futbol Federasyonu olaylı Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi için kararını verdi. Derbi kaldığı yerden seyircisiz devam edecek.

TFF Yönetimi bugün 13.30'da masaya oturduğunda önünde 6 farklı seçenek vardı. İşte o seçenekler...

FENERBAHÇE'NİN HÜKMEN MAĞLUBİYETİ

Fenerbahçe'nin sahasında oynanan ve taraftarlarının neden olduğu olaylardan dolayı TFF yönetim kurulu hakem Mete Kalkavan'ın raporu doğrultusunda Futbol Müsabaka Talimatı'nın 19. maddesinin 3. fıkrasına göre ev sahibi takım taraftarlarını olaylardan sorumlu tutarak Fenerbahçe'nin hükmen 3-0 mağlubiyetine karar verebilir. Bu durumda Beşiktaş finale kalır.

BEŞİKTAŞ'IN HÜKMEN MAĞLUBİYETİ

Olaylı maçla ilgili TFF yönetim kurulu futbol müsabaka talimatının 24'e 1'e a maddesi kapsamında başlamış olan bir müsabakayı terk eden takım ihlali kapsamında Beşiktaş takımının 3-0 hükmen yenilgisine karar verebilir.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'IN HÜKMEN MAĞLUBİYETİ

TFF yönetim kurulu yine futbol müsabaka talimatına göre her iki takımın da hükmen mağlubiyetine karar verebilir. Talimatın 19. maddesinin 3. fıkrasında "Yönetim kurulunun ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir" diyor. Bu da TFF'nin önündeki ilginç ihtimallerden biri.

YARIDA KALDIĞI ŞARTLAR TAMAMLANMASI

Bu seçenek tatil edilen karşılaşmalarla ilgili sıkça önümüze çıkan bir karar. Örneğin son olarak Arsin ile Mardin arasında oynanan ve son penaltı atışından önce olaylar sebebiyle tatil edilen müsabaka. TFF yönetiminin kalan bir penaltı atışı için maçın tamamlanmasına karar verilmesi. Burada da TFF talimatın 19. maddesinin 6.fıkrasında tatil kararını yerinde bulmadığı takdirde müsabakanın kaldığı şartlarla tamamlanmasına karar verebilir.

KARŞILAŞMANIN BAŞTAN YENİDEN TEKRARLANMASI

Belki de en ilginç ve sürpriz ihtamallerden biri de TFF Futbol Müsabaka Talimatının 19'a 6 ve 20'ye 1'e a maddesinde... 19. madde müsabakaların güvenlik nedeniyle tamamlanamaması. 20. maddede müsabakaların diğer nedenlerden tamamlanamaması. Bu iki maddeye göre TFF yönetim kurulu tatil kararını yerinde görmez veya diğer nedenlerden dolayı tatil edildiğine kanaat getirirse müsabakayı baştan yeniden oynatmaya karar verebilir.

Editör: TE Bilişim