2019 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli, Beştepe'ye çıktı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, saat 16.05'te başladı.

BAHÇELİ "2019'DA ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEĞİZ" DEDİ

15 Temmuz'da Yenikapı Mitingi ile iki lider ve iki parti arasında başlayan diyalog, 16 Nisan referandumu, uyum yasaları konusundaki çalışmalar, terörle mücadele ve dış politika konularındaki birliktelikle devam etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 8 Ocak'ta gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşma ise, 2019 ve devamındaki 5 yıl için bir 'ittifaklık' sürecini gündeme getirdi. MHP lideri Bahçeli, 2019 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP'nin aday çıkarmayacağını, kendisinin de aday olmayacağını, şartsız bir şekilde ifade etti. Bahçeli ayrıca, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini de açıkladı. Bahçeli, bir gün sonraki grup toplantısında, söz konusu destek açıklamasının sadece 2019 seçimleri ile sınırlı olmayacağını ve Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi'nin kesin olarak başlayacağı 2019'dan sonraki 5 yıl içinde de devam edeceğini açıkladı.

"AHLAKİ İTTİFAKLIĞIN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Bahçeli "2019'dan sonraki 5 yıl boyunca da yeni sistemin iyice kökleşmesi ve kalıcı hale gelmesi için milli ve tarihi sorumluluğumuz kapsamında süren iş birliğinin, doğacak ahlaki ittifakın gereğini gönül huzuruyla yapacağız" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE 'YERLİ VE MİLLİ DURUŞ' TEŞEKKÜRÜ VE DAVET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bu sözleriyle ilgili olarak partisinin grup toplantısındaki konuşmasında "Sayın Bahçeli'nin yerli ve milli duruşunu özellikle vurgulamam lazım. Kendisine şimdiden beyan ettiği destek kararı için şahsım, partim, milletim adına şükranlarımı sunuyorum" açıklamasında bulundu. Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada MHP liderini Beştepe'ye davet ettiğini açıkladı.

YAKINLAŞMA YENİKAPI MİTİNGİ İLE BAŞLAMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçen pazartesi günü yaptığı konuşma, 2019 seçimlerine giden süreçte startı vermiş oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki diyalog, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı'daki düzenlenen miting ile başlamıştı.

Editör: TE Bilişim