Erdoğan, 'Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmaz. Nerede görev verilirse asker gider görevini orada yapar' dedi.

15 Temmuz’un başarısızlıkla sonuçlanmasında önemli rol oynayan şehit astsubay Ömer Halisdemir’e ‘darbeci general’ Semih Terzi’yi öldürme emri veren ve Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı’nı yürüten Zekai Aksakallı ‘pasif görev’ olarak değerlendirilen Çanakkale-Gelibolu’daki 2. Kolordu Komutanlığı’na getirilmişti. Bu atamadan sonra TSK kulislerinde çeşitli iddialar konuşulurken Aksakallı’nın istifa dilekçesini hazırladığı ve bu hafta içinde emekliliğini isteyeceği ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ürdün’e ziyareti öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda konuyla ilgili açıklamarda bulundu. Erdoğan Zekai Aksakkalı sorusuna şu yanıtı verdi: "Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmaz. Nerede görev verilirse asker gider görevini orada yapar. Özel kuvvetlerdeki görev süresi de doldu. Bu yaklaşan YAŞ toplantılarında da değerlendirmeler neticesinde 2. Kolordu'ya atamasıyla alakalı ilgili birimler bu teklifi getirmiş vaziyetteler. Bundan sonraki süreçte görevini devam edecek."

Erdoğan'ın diğer konularda yaptığı açıklamalar şöyle:

İRAN GENELKURMAY BAŞKANI’NIN ZİYARETİ

"İran’la müşterek bir hareketin yapılması her an gündemde. Bu dayanışma iki genelkurmay başkanı arasında görüşülmüş ve nasıl bir çalışma yürütülebilir, bunun diplomatik boyutu ne olabilir bunların hepsini aramızda görüştük. Çalışmalar devam edecek. Çünkü PKK terör örgütünün İran’daki ayağı PJAK. Bunları sürekli İran’a da bizlere de verdikleri zararlar var. Bu tehditler her iki ülkenin dayanışması halinde çok daha kısa zamanda bir neticeye ulaşır düşüncesinden hareketle bu çalışmaları yapıyoruz.

KILIÇDAROĞLU’NUN TUTUKLANACAĞINA DAİR SÖZLERİ

Ben bunları değerlendirmeye haiz bir ifade olarak görmüyorum. Kılıçdaroğlu doğmamış çocuğa don biçiyor. Siz duydunuz mu böyle bir şey. Kendini gündemde tutabilmek için böyle şeyler konuşuyor. Benim gündemimde böyle şeyler yok."

Editör: TE Bilişim