Edinilen bilgilere göre, Mersin’de bir şahsın üzerine olan pos cihazı, bir teknoloji marketinin pos cihazına entegre edilerek, yapılan 500 bin lira değerinde teknoloji alışverişinin bedeli geri iade edildi.

Bunun üzerine, mağaza yetkilileri anlaşmaları oldukları banka ile görüşme sağladı. Banka avukatının şikayeti üzerine Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Yaklaşık 2 hafta çalışmalarını sürdüren ekipler, ATM ve mağaza içerisindeki görüntüleri tek tek titizlikle inceledi. Ekipler, yapılan araştırmalar neticesinde, bir şahsın üzerindeki pos cihazı ayarlarının bir teknoloji mağazasındaki pos cihazı ayarlarıyla entegre edilerek, yapılan alışverişlerin paralarının iade edildiğini tespit etti.

"POS CİHAZINI ENTEGRE EDEREK HARCANAN PARAYI GERİ ALMIŞLAR"
Mersin’in Akdeniz ilçesi Siteler Mahallesi’nde E.M.’ye ait bir iş yerine, 2016 yılında pos cihazı tahsis edildi. Bir teknoloji market şubelerinde yapılan harcamalardan kaynaklı bedellerin, E.M. isimli şahsa tahsis edilen pos cihazına, el yordamı ile girilerek harcama gerçekleştirilen şubelerdeki pos cihazına dönüştürülerek, yapılan harcama bedellerinin şüpheli şahıslara ait kartlara geri iadesinin sağlandığı öğrenildi. Alınan teknolojik aletlerin ise kısa yoldan 2. el fiyatına satıldığı tespit edildi. Bunun üzerine, E.M. isimli şahıs ile kartları kullanıldığı tespit edilen Ö.E., H.S., H.C., Y.U.D., N.K., T.K., M.B., H.Y., O.Ç., ve G.İ. isimli şahıslar hakkında soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilişim