"Kurtuluş’a atılan adım… Kurtuluş’tan şahlanışa 100 yıl unutmadık, unutmayacağız. Samsun’un tüm ilçelerindeki vatandaşlarıma selamlarımı iletiyorum. Bu salonda cumhur ittifakının dirayetini görüyorum. Aramızı bozanlar cennet yüzü görmesin diyoruz.

Daha önce uzun yıllar Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapan şu anda milletvekili olarak Meclis’te görevini sürdüren Yusuf Ziya Yılmaz kardeşimize teşekkür ediyorum.

Ne diyor o meşhur Samsun türküsünde? 'Kara kara kazanlar, kara yazı yazanlar... Cennet yüzü görmesin, aramızı bozanlar' Biz de aramızı bozanlar cennet yüzü görmesin diyoruz. Demokrasimize hizmet etmiş tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Hem millet hem de AK Partililer olarak birlik ve beraberlik içerisinde, düşmanı sevindirmeyerek aydınlık geleceğimizi hep beraber inşa edeceğiz. Biz yolumuza şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan dava erleriyle devam edeceğiz. Cumhur ittifakı ile kurduğumuz gönül birliğini hep birlikte zafere taşıyacağız. Samsun 31 Mart’ta belediyelerde bu AK kadroya rekor bir oyla destek veriyor muyuz? Samsun 31 Mart’ta sandıkları patlatıyor muyuz? Gece gündüz çalışıyor muyuz?

"MİLLİ MÜCADELEYİ KESİNTİSİZ KUTLAYACAĞIZ"

Bu yıl Kurtuluş savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 100. Yılı… Gazi istiklal harbimizin meşalesini burada yakmıştır. Bu yıl 19 Mayıs’ı daha farklı bir heyecanla kutlayacağız. 19 Mayıs’tan başlayarak bir asırlık tüm kutlamaları gelecek nesillere bu vatanın hangi fedakarlıklarla kurulduğunu gösterecek şekilde gerçekleştireceğiz.

Bazılar için Samsun’da atılan ilk adım da Ankara’da faaliyete geçen Meclis de sadece slogandan ibaret. İşte bu anlayışla 2019’dan 2023’e kadar olan milli mücadele ve yeni devletimizin kuruluş dönemini kesintisiz kutlama programıyla değerlendirmeyi planlıyoruz.

"ORADAN ÇIKIP MALAZGİRT'E GİDECEĞİZ"

Kudüs davasını canımız pahasına sahipleniyoruz. Bunun için Mekke’nin Medine’nin medeniyetimizin sembolü diğer şehirlerin üzerine çok titriyoruz. İnşallah şimdi Ahlat’ta, orada gecelemek için Cumhurbaşkanlığı olarak orada bir makam yapıyoruz. Ve orada geceleyeceğiz dualarımızı yapacağız oradan çıkıp Malazgirt’e gideceğiz.

Her alan da yapacağımız yatırımlarla şehrimizi misyonuna uygun bir konuma çıkarmalıyız. Samsun’u müzesiyle kültürüyle sanatıyla 100.yıla uygun projelerle donatacağız. Süratle her yerde millet bahçeleri kıraathaneleri yerine alacak."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantı öncesinde dışarıda bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan şunları söyledi:
"Bu heyecanınız için sizlere şahsın partim ve milletim adına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Samsun 31 Mart’ta yeni bir destan yazacak. Fazla bir zaman kalmadı 31 Mart’a kadar kapı kapı dolaşıp herkese ulaşacağız. Ve inşallah 31 Mart akşamı sizlerle bir demokrasi mutluluğunu birlikte yaşayacağız. Bizi bölemeyecekler bizi birbirimizden ayıramayacaklar çünkü biz birbirimizi Allah için seviyoruz. Onun için de sizlerden özellikle gayret istiyorum.

Siyaset birliğin beraberliğin ve dayanışmanın iyi yönetildiği bir zirve işidir. Bu seçimlerin sloganı gönül belediyeciliği bunu da bizden iyi yapan yok. Şimdi salonda yapacağımız konuşma ve tanıtma ile Türkiye’ye ve dünyaya mesajlarımızı vereceğiz."

Editör: TE Bilişim