MHP lideri Devlet Bahçeli gazetecilere açıklamalarda bulunuyor

Konuşmasından satır başları:

Bazen yanlış yorumlarla MHP'yi küçültücü ve karalayıcı üsluplara da şahit oluyoruz. Anında cevap verme imkanımız olmuyor olsa da arkadaşlarımıza tavsiyemiz sabırlı olmalarıdır. Birçok yanlış bilgi akışı var. Birçok yanlış bilgi akışı var, haksız değerlendirmeler var, gerçekleri belirten konuşmalar var ama bazen de olayları saptıran konuşmalar var. Bu güzel sofrayı değerlendiren arkadaşlarımız, akıllarında ne varsa onu açıklıkla sormanızı, samimi, ilkeli bir üslupla cevap vermeyi tercih ediyorum. Her şeyi sorabilirsiniz.

2018 yılı siyaseten çok hareketli olacaktır. Bir defa siyasi partilerin özellikle TBMM'de temsil edilen siyasi partilerin kurultay süreci bu yıl içerisinde yaşanacaktır. Belki de 2018 yılının yarısına kadar olan süre içerisinde siyasi partiler büyük kurultaylarını tamamlayacaktır. 2019 yılına kendi ilkeleri görüşünde yorumlar getireceklerdir. 2019'un 3 Kasım'da Türkiye yeni bir döneme girecektir. Demokratikleşme mümkündür, normalleşme mümkündür, istikrar mümkündür. Cumhuriyet döneminin önemli bölümünde yönetilen parlamenter sistem yerine, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetim

'CUMHURBAŞKANI ADAYI ÇIKARMAYACAĞIZ'

Yüzde 10 barajı ağır bir barajdır. Bunu söylediğimde bazı yorumcular, MHP barajı aşamayacağı için bunu söylüyor dediler. Sanki yeni kurulmuş 15 günlük parti barajı aşıyor, ama MHP aşamayacak gibi ters bir yorum içerisine giriyor. MHP'nin baraj diye bir sorunu yoktur. Bugün veya yarın olabilecek gelişmeleri de göz önüne alarak Seçim Kanunu'nda acaba bir ittifak kavramı yer alabilir mi, nasıl olabilir sorusunu soruyoruz. Partilerin siyasi kimliği ortadan kalkmadan, seçim haklarını kaybetmeden ittifak olmalı. Bahçeli olarak sandığa gittiğimde ittifaktaki partinin oy pusulasına bakacağım; MHP'li olduğum için MHP'ye sonra C ittifakına vereceğim. İki partinin aldığı oylar belli olacak ama ikisiyle beraber ittifakın oyları da belli olacak. Yoksa yine karmakarışık ilişkilerle Türkiye'yi başka yerlere sürüklemeye gerek yok.

Türkiye'nin bir gerçeği şudur; bu çalışmanın sonucunda TBMM'de üç madden geçici, 18 madde esas olarak bir Anayasa değişikliği yapılmıştır. Bu değişiklik Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemidir. Meclis'in bir bölümü evet, bir bölümü hayır der. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi TBMM'de kabul edilmiştir. Sonra referanduma gidilmiş, orada da kabul oyu çıkmıştır.

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet sitemi vardır. Bu süreci tartışmak doğru değildir. MHP Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecektir.

Editör: TE Bilişim