Afrin’den gelen son dakika bilgisine göre 'Doğu' ve 'Batı' cephesi birleşti ve böylece doğudan ve batıdan gelen birlikler buluştu. TSK’dan yapılan açıklamada “Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler Afrin kuzeyinde buluştular.” denildi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin harekat alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birlikleri, Afrin'in kuzeyinde buluştu. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Afrin harekat alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birliklerin Afrin'in kuzeyinde buluştukları belirtilldi.

AFRİN'İN ANA KARAYOLU İLE BAĞLANTISI KESİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında alınan 4 köy, Mabatlı belde merkezi ile Afrin ilçe merkezinin ana karayolu ile bağlantısı kesildi.

AFRİN'İN GİRİŞİNE HENDEKLER KAZMIŞLAR

Afrin'in içinde teröristler hendek kazmış durumda. Hendeklerden çıkan kumlar sokak girişlerine yığılmış. Tankların geleceği yöne tanksavar ve keskin nişancılar yerleştirilmiş. Günlerdir kuşatılan Afrin şehir merkezine, Kanal D Haber ekibi Cem Tekel ve İsmail Özmeral girdi. Muhabirlerin verdiği bilgiye göre , Afrin'de YPG sokakları kum torbalarıyla doldurmuş. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ise kazılan hendekleri kente götürülen seyyar köprülerle aşacak. Şehrin yollarına el yapımı patlayıcılar döşenmiş. Afrin'de tankların geleceği yöne çok sayıda keskin nişancı ve tanksavar yerleştirilmiş. Türk askeri bunun önlemlerini almış durumda. Tek endişe siviller. Onların ayrılmasıyla meskun mahal operasyonu başlayacak.

Editör: TE Bilişim