Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, yaptığı açıklamada " Türkiye'nin vergi kararı üzücü ve yanlış yöne giden bir adım. Erdoğan ve Türkiye, Rahip Brunson'a çok haksız davrandı. Brunson serbest bırakılsa bile vergiler indirilmeyecek " dedi.

Sözcü Sanders, TL'nin dolar karşısındaki değer kaybına ilişkin bir soruya ise,“ Türkiye’deki ekonomik durumu ve liradaki düşüşü yakından takip ediyoruz. Bu uzun süredir devam eden bir sürecin sonucu. Amerika’nın attığı adımların bir sonucu değil” yanıtını verdi.

SANDERS: BRUNSON BIRAKILSA DAHİ VERGİLER KALKMAYACAK

Sarah Sanders, "Rahip Brunson’in bırakılması durumunda Türkiye’ye ek ithalat vergileri kalkmayacak. Bu mesele ayrı. Bizim ulusal güvenliğimizle ilgili Fakat Brunson’in serbest kalması durumunda Türk yetkililere uygulanan yaptırımları kaldırmayı düşünürüz” diye konuştu.

Sanders ayrıca, " Türkiye’ye uygulanan çelik gümrük tarifesi güvenlik gerekçeleriyle alındı. Bu nedenle Rahip Brunson’un durumuyla ilgili değil" ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ NAUERT: HAYAL KIRIKLIĞI DUYDUK

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert ise Pastör Brunson'ın avukatı tarafından mahkemeye yapılan başvurunun reddedilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Nauert " Brunson’ın başvurusunun mahkeme tarafından reddedilmesinden hayal kırıklığı duyduk. Rahip Türkiye’de gereğinden fazla tutuldu” dedi.

PENCE: TÜRKİYE, TRUMP'IN KARARLILIĞINI TEST ETMEMELİ

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, " Türkiye, Trump'ın kararlılığını test etmemeli" dedi.

Pence, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları yazdı:

"Rahip Brunson Türkiye’de tutuklu masum bir insan ve hukuk kurallarına göre serbest kalması gerekir. Türkiye, Başkan Trump’ın kararlılığını test etmemeli. Trump, yurtdışında haksız yere tutuklanan Amerikalılar’ın Amerika’ya, eve dönmeleri konusunda kararlı.

Başkan ve ben, Rahip Brunson’un serbest kalması ve ailesine, arkadaşlarıva ve Amerika’daki kilisesine dönmesi konusunda kararlı olmaya devam edeceğiz. Her Amerikalı Rahip Brunson ve eşi Noreen için, inançlı Brunson’un eve dönmesi için dua etmeli"

Editör: TE Bilişim