Yaklaşık 4 milyon TL’lik ünlü markaların parfümleri ve cep telefonları ele geçti. 4 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Emtia Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, bazı işyerlerinin büyük indirimlerin yapıldığı 24 Kasım 2017 günü, internet üzerinden sloganla piyasaya kaçak ürün sürdükleri yönünde bilgi aldı. Alınan bilgi üzerine çalışma başlatan ekipler, 4 işyerinin aynı sloganla internetten ürün satmaya devam ettiklerini belirledi. İşyerleri bir süre fiziki takip altına alındı.

Ekipler, geçtiğimiz Salı günü Bahçelievler Hürriyet Mahallesi'ndeki bir iş hanında 3 işyerini bastı. Yapılan aramalarda değişik markalarda 8978 adet cep telefonu ve bin adet de cep telefonu aksesuarı ele geçti. Cep telefonu ve aksesuarların yurtdışından kaçak yollarla getirildiği belirlendi. Ele geçen ürünlerin 2.7 milyon TL olduğu bildirilirken, 3 işyeri sahibine kaçakçılık kanununa muhalefet suçlamasıyla adli işlem yapıldı.

Ekipler, ertesi gün Kağıthane Gürsel Mahallesi'ndeki bir işyerini bastı. Burada yapılan aramalarda da ünlü markalara ait 4280 adet parfüm, 40 çift ayakkabı ve 10 mont ele geçirdi. İşyeri sahibi H.M.Y hakkında kaçakçılık kanununa muhalefet suçlamasıyla adli işlem yapıldı. Ele geçen ürünlerin 1.2 milyon TL değerinde olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilişim