Pazar günü şakır şakır yağmur yağıyor. Öcal Uluç hocam aradı. “10 dakika içinde Ayn-ı Ali’deyiz” dedi. Hemen hazırlandım. Sultan Levent’i aradım. Misafirlerin yolda olduğunu söyledim. Sultan Levent, “Merak etme ben buradayım. İyi giyin, soğuk ve yağmur var” dedi. Ona göre giyindim. Kitapsaray’ın karşısından yürüyerek Aynı-ı Ali’nin yolunu tuttum.

Ahmak ıslatan yağmurun altında Ayn-ı Ali’ye gittim. Bir baktım Valimiz Ahmet Deniz, Kültür Müdürü İbrahim Sudak, benden önce gelen misafirlerim Öcal Uluç, Hıncal Uluç, Ünal Ersözlü ve dostları ile birlikte oturuyor. Valimizi Ayn-ı Ali’de görmekten mutlu oldum. Sultan Levent konuk severliğini gösteriyor. Bu sırada Yavuz Donat üstadı aradım.

Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’la gittiği Çin ve İran gezisinden dönmüş. Yavuz Donat, “Kalp kalbe karşı, ben de seni arayacaktım” dedi. Ben ise “Ayn-ı Ali’de Öcal ve Hıncal Uluç, Ünal Ersözlü ile beraberiz. Onun için aradım” dediğimde Hıncal Uluç usta “Tercüman ekibi ile beraberiz” diyordu.

Bir süre sonra Valimiz Ahmet Deniz aramızdan ayrıldı. Sabah Gazetesi’nin usta duayeni köşe yazarı Hıncal Uluç “İlk defa bir Valiyi kahvede gördüm. Helal olsun” dedi. Ben de “Valimiz geldiği ilk günün akşamından beri Manisa sokaklarında” dedim.

İzmir’e abisi Öcal Uluç’u ziyarete gelen Hıncal Uluç’un Pazar günü Manisa’ya gelmekten mutlu olduğu belli oluyordu. Purosunu tüttürürken Ege üzerinde değerlendirmeler yapıyordu. Bu sırada Ünal Ersözlü’nün Manisa ortaokulunda sınıf arkadaşı Çapala Mehmet’te bize dahil oldu. Güzel bir günü dostlarla geçirirken oğlum Gökhan’da Belediyespor’un yendiği maçtan sonra bize iştirak etti. Köfteci Onur’u aradım.

Akhisar’da maça gitmiş. Askerden gelen oğlu Can’ın dükkanda olduğunu söyledi. Hep beraber köfteci Onur’a gittik. Oğlu Can şömineyi yakmış, masayı hazırlamış bizi bekliyor. Ünal Ersözlü ile Çapala Mehmet yılların hasretini gideriyorlar. Okul yıllarında kaçak sigara nasıl içtiklerini anlatıyordu. Masanın yıldızı bir anda Çapala Mehmet oldu.

Hıncal Uluç, Köfteci Onur’un köftelerini beğendi. Saat 17.00 sıralarında aramızdan ayrılıp Öcal Uluç’un Urla’daki evine gittiler. Ünal Ersözlü okul arkadaşı Çapala Mehmet ve beni İzmir’e davet etti. Ünal Ersözlü Folkart’ın danışmanı, daha önce Sabah Gazetesi’nin İzmir temsilcisiydi. Beraber çalıştık. Şair ruhlu bir dost. Uygun olduğumuz zamanda Çapala Mehmet ile ziyaretine gideceğiz.