Yaz ayında Ramazan biraz zorluyor doğrusu. Kendimi bildiğimden beri orucumu tutarım. Bu Ramazan’da da firesiz bir şekilde tutuyorum. Mevsim yaz olunca Nermin Hanım Çeşme Ildır’da bulunan yazlığı temizletmek için Çeşme’ye gitti. Ben de Çarşamba akşamı Has-süt Tevfik’in orada orucumu açtım. Tevfik ile sohbet ettik. Ardından Türkiye kupası Finali’ni izlemek için televizyon karşısına geçtik. Finalistler Konyaspor ve Başakşehir’di. Ligin büyükleri finale çıkma başarısı gösterememişti. 8 sene sonra Ziraat Türkiye Kupası finalinde ilk defa 4 büyükler yoktu. Durum böyle olunca heyecanda az oluyor. Gerçi Eskişehir Stadyumunda Konyalı seyirciler oldukça fazlaydı. Eskişehir taraftarları ile birlik olup Konyaspor’u desteklediler. Tabi desteklediler demek ne kadar doğru bilemiyorum. Yani bu maçta da olay çıktı ya vay halimize. İlk yarı 10 dakika oyun durdu sahaya atılan maddeler ve tribün olayları nedeniyle. Bana göre final müsabakasında Eskişehir emniyeti sınıfta kaldı. Oyun sık sık durunca ilk yarı futbolda oynanmadı. Zaten Konyaspor oyunu bozmaya yönelik sahada olunca kısır ve seyir zevki düşük bir maç vardı karşımızda.

GÖKHAN’IN TELEFONU İLE KEYFİM KAÇTI

Devre arası oğlum Gökhan aradı, Baba “Şırnak’ta Helikopter düşmüş” dedi. “Şehidimiz var mı?” dedim. 13 cevabını alınca nutkum tutuldu. Sonra Tevfik’e “Haber kanalı aç detayları öğrenelim” dedim. Gerçekten kelimeler tükeniyor. 9’su Subay 13 askerimiz şehit olmuştu. Nasıl oluyor bu işler anlamıyorum. Yüksek gerilim hattına takılmış helikopter. Güneydoğu’da son zamanlarda PKK’ya yapılan başarılı operasyonları yöneten Tümgeneral Aydoğan Aydın’da Helikopter’de olunca insanın aklına soru işaretleri geliyor. Manisa’da askeriyede yaşanan zehirlenmeler, Güneydoğu’dan gelen acı haberler. Allah Ülkemizin bütünlüğü korusun. Zor günlerden geçiyoruz. Birlik olma vakti. Gecenin ilerleyen saatlerinde Şehit Askerlerimizden Astsubay Fevzi Kıral’in Akhisarlı olduğunu öğrendim. Manisa olarak şehidimiz vardı. Ülkemizin başı sağ olsun. Bu mübarek günlerde içimiz yandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet , ailelerine sabırlar diliyorum.

KONYASPOR PENALTILAR İLE GÜLDÜ

Maçın ikinci yarısını keyifsiz bir şekilde izledim. İkinci yarı da ilk yarı gibi zevksiz bir şekilde devam etti. Konyaspor oyunu çok iyi kilitlemişti. Aykut Kocaman akıllıca hamleler ile maçı penaltılara götürdü. Yarı finalde penaltılarda Fenerbahçe’ye aslan kesilen Başakşehir, Konyaspor karşısında direkleri dövdü. Konyaspor penaltılarda hata yapmadı ve Türkiye Kupasının sahibi oldu. Aykut Kocaman Fenerbahçe’ye gelmeden önce kupa ile veda etti Konyaspor’a. Seyir zevki olarak keyifsiz geçen bir müsabaka olsa da Konyaspor’u tebrik etmek lazım. Seneye Avrupa’da ülkemizi temsil edecek.

FİNALİN YILDIZI FIRAT AYDUNUS’TU

Türkiye Kupası finalinin yıldızı tartışmasız hakem Fırat Aydunus’tu. Maçı kusursuz yönetti. Yetenekleri olan ama yeterli değeri görmeyen hakemlerimiz arasında bana göre. Son bir yıldır çok iyi maçlar yönetiyordu. Bu final müsabakası ile de bu yılı taçlandırdı Fırat Aydunus.