Gençlerbirliği Kulübü'nün Başkanı Ankara spor dünyasının duayeni İlhan Cavcav'ı kaybettik. Türk futbolunun başı sağolsun. Estimi gürleyen bir başkandı İlhan Cavcav. Gençlerbirliği Kulübü'nün herşeyiydi. Türk futboluna gençlere önem veren yetiştirip yetiştirip üç büyüklere büyük paralar ile futbolcu satar, kulübün kasasını doldururdu. En son örnekte ara transferde Galatasaray'a sattığı Ahmet Çalık'tı. İyi bir Galatasaraylıydı. Vestel Manisaspor'un Süper ligde oynadığı devirde başkent 19 Mayıs Stadı'nda Sümer Oral vasıtası ile tanışıp maçın devre arasında sohbet etme fırsatını bulmuştum. Bizim Metin Gökalp'ın da babası sayılırdı. Yeni Asır Gazetesi'nin spor yazarı Metin Gökalp Gençlerbirliği formasını giymiş bir futbol adamıdır. Ankara'ya her gidişinde yanına uğradığını anlatırdı. Allah rahmet eylesin toprağı bol olsun.
BU CÜNEYT ÇAKIR'A HAKEMLİĞİ KİM BIRAKTIRACAK?
Süper ligin ikinci yarısı başladı. Bir türlü oynanan futbolu takımların halini konuşup yazacak ortamı bulamıyoruz. Ligin ilk yarısında olduğu gibi her maç sonrası hakem hataları damgasını vuruyor. Geçen hafta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bu konunun masaya yatırılması için çağrıda bulundu. Yıldırım'ın açıklaması Fenerbahçe'nin durumunu örtpas etmek için yapıldığı kanaati futbol kulüplerinde durumun vahametinin kenara koyulmasına neden oldu. Bütün kulüpler federasyonun ve hakem camiasının kötü yönetildiğini görmemezlikten geldi. Komşuya yapılanın sana da yapılacağını düşünmediler. Cumartesi Galasataray-Karabük deplasmanındaydı. Fenerbahçe derbisinde kaybedip sonra skor bazında kendini toparlayan zirve yarışını sürdüren bir Galatasaray vardı. Bu maçı gazetemizin patronu Mevlüt Aktan'ın Doğu Caddesi'ndeki Haylazz'da izleyeyim diye karar verdim. Maça beş dakika kala vardığımda tv kapalıydı. "Lig TV'yi açın da Galatasaray maçını izleyeyim" dedim. Şok bir cevapla karşılaştım. "Bu yıl Lig TV almadık" dediler. Allah Allah dedim. İçime bir kurt düştü. "Bu maçı seyretmemde arıza çıktı. İnşallah maçta arıza olmaz" diye düşünerek evin yolunu tuttum. Televizyonu açtım, oyunun 20 dakikası gitmişti. Skora baktım Galasatasaray 1-0 galip. Maçı yöneten de Cüneyt Çakır. Tabii golü görmediğim için Yasin'in topu elle düzeltip attı iddialarını da bilmiyordum. Galatasaray bildiğiniz Galasataray. Golü de atmış ya daha maçın başında oyunu kontrollü yönetip Konya'da olduğu gibi kazanmak havasında. Eskilerin tabiri ile "Papaz her zaman pilav yemez" misalini unuttular. Çünkü maçı yöneten Cüneyt Çakır Yasin'in attığı golde şüphelenmişse (tekrarında gördüm) karşılığında Karabükspor'a ikramda bulunmasını beklemeye başladım. Ve Çakır onu yaptı. Galatasaray aleyhinde penaltı pozisyonu verdi. Yoktan yere icat ederek Karabükspor lehine penaltıyı çaldı. İşte o andan sonra Galatasaray'ın bu maçı kazanacağını izlenimini tribünlerde ve sahada durumu idare ederek oynayan sarı-kırmızılı forma ile mücadele eden futbolcuları yok etti. Şımarık şımarık maçı yönetmeye devam etti. Karabükspor taş gibi takım, mücadele etti, 3 puanı alacağı golü de maçın sonlarında atınca Galasatasaray şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.
Oldum olası Cüneyt Çakır'ın hakemliğini içime sindiremeyen ben, maç bittikten sonra hakem için ne yorumlar yapılacağını izlemeye başladım. Erman Toroğlu ve Sinan Vardar'ı izledim. Penaltı pozisyonunu defalarca baktım. Cüneyt Çakır haltetmiş. İlk golü Yasin'e sorarak vermesi bana göre Türkiye liglerinde düdük çalmasının sona ermesi için yeter de artar. Cüneyt Çakır Manisaspor'un da canını yakan Vestel'in sponsorluktan çekilmesine ve takımın düşmesine neden olmuş bir hakem. O zaman çok bağırdım çağırdım "Bu Cüneyt Çakır'dan hakem olmaz" diye. Sakalımız yok ki dinlensin. Alladılar pulladılar, FİFA kokartlı ile Avrupa'ya gönderdiler. Cüneyt Çakır burada iyi maçlar yönetse de hakem olarak Cüneyt Çakır içime hiçbir zaman sinmedi. Baba oğul Türkiye'de istedikleri gibi cirit atmaya devam ettiler. Size soruyorum. Bu sezon Türkiye liglerinde Cüneyt Çakır'ın vukuatsız bir maçı var mı? Yok. Galatasaray kötü. Kör topal maçlar kazanıyor. Oynadığı futboldan memnun olan yok. O durum Galatasaray Kulübü'nü ilgilendirir. Sen çık maçını yönet. Senin bu durumunu tarif edecek kibar cümleler bulamıyorum. Karabükspor başkanı bile Cüneyt Çakır'ın yönetiminden dolayı galibiyete sevinemediklerini penaltının penaltı olmadığını söyledi. Galatasaray Kulübü bu işin peşini bırakmaz, bırakmamalı. Cüneyt Çakır'ın hakemliğini bitirene kadar uğraşmalılar ki Türk futbolu Cüneyt Çakır gibi bir hakemden kurtulsun. Bu yazımı dün gündüz yazdım. Başakşehir-Fenerbahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım'a Allah kolaylık versin. Bu ortamda bu maçı yönetmek kolay mı? İzleyip göreceğim.