SELDA BAĞCAN "40 YILIN 40 ŞARKISI"
Türk müzik tarihinin tartışmasız en farklı yere sahip sanatçıları arasında yer alan Selda Bağcan, arşivlik bir albümü müzik severlere armağan etti. Sanatçının 1971'den bu yana seslendirdiği 40 hit şarkısı, orijinal kayıtlara sadık kalınarak bir araya getirildi. Albüm Majör Müzik etiketi ile müzik marketlerde yerini aldı.

mUSaDaKaT TaVSiYeSi!

CAN BAYRAK "IŞIKLAR ALTINDA"
Can Bayrak, Ekim ayında yayınlanacak ilk albümü ''Belki Sen Belki Ben'' öncesinde ''Işıklar Altında'' isimli teklisini yayınladı. İTÜ Miam'da Ses Mühendisliği master'i yaparken kurduğu cover gurubu Marvin ile özel performanslara imza atmaya devam eden sanatçının; Ekim ayında Çağan Tunalı'ya ait Noiseist Plak Şirketi'nden dijital olarak piyasaya sürülecek albümünde, Türkçe sözlü indie, rock ve pop öğeleri ön planda olacak. Albüm öncesi çıkan teklinin Emre Malikler tarafından hazırlanan bir de remix versiyonu var.

ŞEVVAL SAM "TOPRAK KOKUSU"
Bugüne kadar poptan tangoya, cazdan arabeske, Karadeniz türkülerinden Klasik Türk Müziğine kadar farklı tarzlarda şarkılar seslendiren Şevval Sam, bu kez Türkiye'nin bütün renklerini aynı albümde bir araya getirme iddiasıyla karşımızda...
Yeni projesini, 2012-2014 yılları arasında gerçekleştirdiği ve "Toprak Kokusu" adını verdiği konserlerinden yola çıkarak hazırlayan sanatçı, 18 şarkılık albüme aynı ismi verdi.
Kalan Müzik etiketi ile yayınlanan albümün repertuarında; Azerice, Çerkesçe, Çeçence, Kürtçe, Zazaca, Ermenice parçalar yer alıyor. Kültürel açıdan çok zengin bir toprak üzerinde yaşadığımızı vurgulayan Sam, albümün ilhamını da bu çeşitlilikten aldığını söylüyor.
Değerli bir ekiple çalışan Şevval Sam'ın albümünde önemli konukları da var. Açılış şarkısı "Tanımadığım Ten"in söz yazarı ve bestecisi Ahmet Aslan, sesi ve gitarıyla Şevval Sam'a eşlik etti. Yaşar Kemal'in derlediği "O Yar Gelir" türküsünde Arif Sağ; sanatçıya bağlama, bas, perküsyon ve askı davuluyla katıldı. Sanatçının konserlerinde tüm seyircilerin hep bir ağızdan söylemeye bayıldığı Aşık Mahzuni Şerif'in efsane türküsü "Yuh Yuh"un vokallerinde ise İsmail Hakkı Demircioğlu ve Vedat Yıldırım'ı görüyoruz.

GÖKHAN ÖZEN "MASKE"
Gökhan Özen'in yeni albümü "Maske", Seyhan Müzik etiketi ile müzik marketlerde yerini aldı. Gökhan Özen yoğun bir hazırlık süreci ile yeni albümündeki 14 şarkının söz, müzik ve aranjesini üstlenerek, müziğe ne kadar aşkla bağlı olduğunu bir kez daha kanıtladı.
Müzikseverlerin kulaklarında yer eden Gökhan Özen tarzının korunduğu, aynı zamanda pop-rock ve r&b soundlarının hissedildiği 14 şarkılık albüm, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ve İngiltere'deki 7 ayrı stüdyoda yapılan kayıtlar sonucu tamamlandı.