Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Ticaret Borsası’nın davetlisi olarak Manisa’ya geldi. Manisa’da ‘ Manisa İş Dünyası Müşterek İstişare Toplantısına’ katıldı. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na nazar değmesin. Kara da, hava da uçuyor. Her yere yetişmeye çalışıyor. Ülke ekonomisinin son durumu hakkında rakamlarla bilgiler veriyor. Bir bakıyorsunuz güne Aydın’da başlıyor, akşamı Tunceli’de, geceyi de Manisa’da geçiriyor. Bu baş döndürücü tempoya ayak uydurmak gerçekten çok güç. Allah güç versin, kuvvet versin. 

Oğlum Gökmen’den aldığım bilgilere göre de yine yoğun bir temponun sonunda TOBB Başkanı Manisa’ya gelmiş. Pazartesi günü Aydın programından sonra Manisa’ya gelecekmiş ama Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının ölüm haberiyle program değişmiş. Akşam Elazığ üzerinden Tunceli’ye geçilmiş. Taziye ziyaretinin ardından gece yarısı Manisa’ya gelmiş ve Anemon Otel’de geceyi geçirmiş. 

Manisa programında da Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç’i ziyaret eden Hisarcıklıoğlu Manisa Ticaret Borsası’nı da ziyaret ettikten sonra Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda Manisa İş Dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. 

TOBB Başkanı ile dostluğumuz eskilere dayanır. Rahmetli Bülent Koşmaz ile birlikte kendisi ile bir çok yurt içi ve yurt dışı seyahatlere katıldım. Böyle bir dost Manisa’ya gelince de Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda soluğu aldım. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Borsa Başkanı Sadık Özkasap , Manisa TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yılmaz, Mehmet Baki Kılıç, Fatih Özer, Kamil Yüzgenkaya, Atilla Altuntaş, Mehmet Baki Kılıç odanın önünde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu bekliyorlardı. Kendileri ile sohbet ettim. Yaklaşan oda seçimleri ile ilgili sorularımı sordum. Onları cevaplarını da ileri günlerde sizlerle paylaşacağım. Toplantı yapılacak salonu gezdim, gerçekten kusursuz hazırlanmıştı. Tüm detaylar düşünülmüş, misafirler yerlerini almış herkes TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu bekliyordu. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konvoyu ile birlikte rüzgar gibi odanın önüne geldi. Kendisini karşılayanlarla tokalaşıp, fotoğraf çektirdikten sonra toplantının yapılacağı salona geçildi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil ve Manisa Borsa Başkanı Sadık Özkasap Manisa’nın son durumu hakkında birer konuşma yaptılar. Ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye ekonomisi ile ilgili muhteşem bir sunum yaptı. Türkiye’nin nerden nereye geldiğini ve bu gelişimde iş dünyasının büyük payının olduğunu rakamlarla anlattı. Hükümetin desteklerinden bahsetti. Ve en önemlisi Bu desteklerinin bir çoğunun TOBB tarafından üyelerden gelen talepler doğrultusunda hayata geçirildiğinden bahsetti. Manisa İş dünyası temsilcileri için de faydalı bir toplantı olduğunu düşünüyorum. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun temporsundan bahsettim. Yine aynı tempo ile yola devam etti Hisarcıklıoğlu.. Manisa toplantısından sonra Akhisar ve Soma’da da programlar katıldı. Ve gece yarısı İzmir’den Ankara’ya hareket etti.