Manisa Ticaret Borsası her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği iftar yemeğini bu yıl Arena'da verdi. Arena'nın geniş, çim kaplı ön bahçesi ve yaz akşamlarında eşine az rastlanır esintisi, bu tür geniş katılımlı davetler ve yemekler için mükemmel bir ortam olarak öne çıkıyor. Ben de davetliydim, Ekonomist Hikmet Oray Yalçın, Sosyete Dürümcüsü Mehmet ve her zaman olduğu gibi Nezih Varol'la birlikte gittim. Borsa Başkanı Sadık Özkasap iftar yapılacak yeri doğru seçerken, yemek konusunda da aynı hassasiyeti göstermiş ve Tepekule Catering ile anlaşmış. İftar menüsü harikaydı. Öncelikle geleneksel ‘Ramazan Şerbeti' dağıtımı yapıldı. İftariyelikler arasında kuş sütü eksikti. İzmir tulum peynirinden sızma zeytinyağında kekikli zeytin çeşitlerine, pastırmasından hurmasına yok yoktu. Fesleğen soslu sebze çorbasıyla başladığımız lezzet serüvenine pazı sarma, ardından iç pilavla servis edilen kuzu tandırla devam ettik. Mısırlı mevsim salatası, serpme karpuz, güllaç tatlısı peşi sıra gitti. İçecekler de ise çayından kahvesine, meşrubatından ayranına her şey mevcuttu. Bir lezzet deryası aktı ki, anlatamam… Hizmet ise mükemmeldi…
KATILIM GENİŞTİ
Ticaret Borsası'nın iftar yemeği çok güzel organize edilmişti. Yönetim Kurulu Üyeleri gelenleri kapıda karşılıyordu. İçeri girdikten sonra herkesin oturacağı yer belli olduğu için masanıza hosteslerle buyur ediliyorsunuz. Hiçbir karışıklığa mahal verilmiyordu. Davete CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Vali Yardımcımız İsmail Hakkı Çınarsoy, Cumhuriyet Başsavcımız Akif Celalettin Şimşek, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, İl Müftüsü Sinan Cihan, Halk Sağlığı İl Müdürü Ziya Tay, İşkur İl Müdürü Salim Eroğlu, SGK İl Müdürü Nesrin Aras, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, CHP İl Başkanı Halil Tokul, Baro Başkanı Ali Aslan, MOSB Başkanı Sait Türek, MTSO Başkanı Adnan Erbil, MESOB Başkanı Hasan Geriter, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar ile birçok sivil toplum kuruluşunun yöneticisi de katıldı. Arena'nın huzur veren bahçesinde bir süre dolaştım, dostları gördüm. Gazetemizin yazarlarından, Büyükşehir'de Sosyal Hizmetler Şube Müdürü olan Nuray Çevirmeci kızıyla gelmişti. Dr. Muzaffer Yurttaş, Saruhan Otel'in Müdürü Cihan Dirik, Dr. Talha Müezzinoğlu, Tevfik Aslaner, İdris Şendil ve Ali Bankoğlu'nu gördüm.
GÜZELÇAMLI HAZIRLIĞI BAŞLASIN
Ben, belediye başkanlığı da yapan Ersan Atılgan abim ve Adil Aygül ile Helvacı Nihat Gül, Sait Türek, Hikmet Oray Yalçın, Vedat Sarı ve Arif Koşar'la oturdum. Helvacı Nihat ağır bir kalp ameliyatı geçirmiş, oğlu Alp ile birlikte gelmiş. Ersan Atılgan'ın kankası, çocukluk arkadaşıdır, bizim de Helvacı Nihatımızdır. Rahmetli babam Cevdet Aytaç'ın yakın dostuydu. Ersan abime, "Bayram sonrası Üçkuyular'daki balıkçıda buluşalım" dedim. Ersan Atılgan, "Hasan Çoksöyler Kuşadası'na davet ediyor, oraya da gidebiliriz" dedi. Hasan Çoksöyler, "Ersan Atılgan'ın gönlü iki de bir ettiğin davetin gerçekleşmesinde. Güzelçamlı'da şimdiden hazırlık yap", benden söylemesi.
ÖZKASAP, GÜZEL KONUŞTU
Ticaret Borsası'nın hem kent protokolünü, hem de tarımsal üretici ile sanayicileri bir araya getirdiği iftar yemeğinde konuşma yapan Başkan Sadık Özkasap'ın "Türkiye'nin şuanda birlik ve beraberlik duygusuna daha çok ihtiyacı var. Bu birlik ve beraberlik duygusunun sağlanması amacıyla birçok askerimiz, polisimiz ve güvenlik görevlimiz şehit oluyor. Son dönemlerde terör saldırılarında ülkesi ve milleti için şehit olan tüm güvenlik güçlerimizi yüce Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum" şeklindeki konuşması büyük alkış aldı. Başkan Özkasap ayrıca, Manisa'nın tarihi ve kültürel değerleri ve günümüze kadar yükselttiği ekonomik hacmiyle her alanda zenginlik üretebilen nadir kentlerden biri olduğunu hatırlattı. Avrupa'nın en iyi yatırım kenti, tarımda Türkiye'nin önde giden ili olduğunu bir kez daha vurguladı. Özkasap, sivil toplum kuruluşları, odalar ve borsalar olarak da kentin daha çok büyümesi için üzerlerine düşen görev neyse, en iyi şekilde yaptıklarını, bundan sonrada yapmaya devam edeceklerini ifade etti.
Özkasap'ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Sinan Cihan dua okudu. Hüseyin Köroğlu da saz ekibiyle Ramazan'ın ruhuna uygun olarak ilahiler seslendirdi. Diyebilirim ki yıllardır böyle güzel bir iftar yemeği yaşanmamıştır… O yüzden bu iftar yemeği çok konuşulacak…
ANNEM TEDAVİ ALTINDA
Manisa Ticaret Borsası'nın iftar yemeğinden sonra Hikmet Oray Yalçın ile ayrılmıştık ki, beni üzen haber geldi. Annem Emine Aytaç'ın sıcaklar nedeniyle fenalaşıp Ege Üniversitesi'ne kaldırıldığını öğrendim. Annem Emine Aytaç kız kardeşim Ergül'ün İzmir Bornova'daki evinde kalıyordu. Üniversite hastanesindeki yoğunluk nedeniyle Manisa Devlet Hastanesi'ne getirdik. Gecenin geç saatinde Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yardımcıları Ahmet Songüler ve Bilal Demir gerekli ilgiyi gösterdi, annemi yoğun bakıma yatırdık. Sağ olsun Hastane Müdürü Ercan bey de elinden geleni yaptı. Tabi ki durum iç açıcı değil. Bayram'da Çeşme'de olmayı planladığımız 87 yaşındaki annem, şimdi hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi görüyor. Sol kısmına felç geldi. Allah'tan umut kesilmez diyorum.