Manisaspor Samsun’dan muhteşem bir zafer ile döndü. Son haftaların flaş ekibi Samsunspor karşısında mağlup duruma düşmesine rağmen 3 puanı alan taraf oldu. Altın değerinde 3 puan aldı. Bana göre ligde kalma yolunda önemli bir adım atıldı. Yani Siyah-Beyazlılar Mersin İdmanyurdu maçının ardından Samsunspor galibiyeti ile üzerindeki kara bulutları tamamen dağıtmış oldu. Takımın içinde bir bahar havası esmesi gerekirken Sait hoca maç sonu heyecanlı şekilde basına gönderme yaptı. Biz yenince nedense tesadüf oluyor dedi. Bu derece önemli bir maçta alınan 3 puan sonrası bu açıklama ayrışma yaratır. Ne güzel Samsunspor ’un 7 maçlık namağlup serisi bitirmişin. Perovic gibi haftalardır sallantıda olan futbolcun gol atmış gelecek haftalara daha motive çıkacak. Billal Sebaihi Mersin maçının ardından Karadeniz’de de fark yaratan isim olmuş. Güzelliklere bakmak varken ne gerek var bu açıklamalara. Bana kalırsa tesadüflere takılama Sait hocam. Futbol bu sonuçlara göre iklim değişiyor. Mersin maçı öncesi durum ile şimdiki durum çok farklı. Mersin maçı öncesi hoca adayları konuşuluyordu. Şimdi ise sevinç fotoğrafları. Samsunspor’dan alınan 3 puanın keyfini yaşayalım. Çünkü bu takım bunu hak ediyor.

 

OYUNDAN KOPMADIK

 

Maça gelecek olursak. İlk yarı Samsunspor ‘un baskı yaratma çalışmasına iyi tepki koyduk. Tepki koyduk derken bir plan içinde kalarak rakibe boşluk vermedik. Zaten Samsunspor ağır hücuma çıkan bir takım. Murat Gürbüzerol ’un temposu ile vites artırıyorlar. Bizde açık bir oyun oynamayınca ilk yarı golsüz bitti. İkinci yarı Samsunspor ev sahibi olmanın avantajı ile baskı kurdu. Oyunu bizim sahamıza yıktı. Bu baskıya siyah-beyazlılar iyi dirense de duran toptan çok şanssız bir gol yedik. Yenik duruma düştükten sonra eyvah dedim. Çünkü açık oynayıp arkada pozisyon verebilirdik. Gerçi pozisyonda verdik ama Murat Gürbüzerol sağ olsun boş kaleye topu yollayamadı. Tabi bu noktada Sait Hoca Billal Sebaihi hamlesini yaptı Manisaspor’un yaratıcılığı arttı. Billal oyuna gire girmez attığı paslar ile siyah-beyazlıları hareketlendirdi. İlk golde yaptığı baskı ile golü yarattı. Son dakikalarda da Perovic altın vuruşu yaptı ve 3 puan bizim oldu. Manisaspor bu maçı 2-0’da kaybedebilirdi, 3-1, 4-1’de kazanabilirdi. Direkten dönen toplar vardı. Sonuç olarak 2-1’lik skor galibiyeti getirdi. Tabi bu galibiyetin sihirli noktası oyundan kopmamamızdı.

 

İSMAİL HAKTAN’I KUTLAMAK LAZIM

 

Ufak bir parantez İsmail Haktan için açmak istiyorum. İlk golde yaptığı asist basit gibi gözükse de çoğu futbolcunun yapamayacağı bir iş. Eğer o top Bahattin’e gelse direk kaleye vurmayı tercih ederdi. Ama İsmail haktan soğukkanlı davrandı, egosuna yenik düşmedi kafasını kaldırdı ve müsait pozisyonda olanda Umut’a pas verip golü garanti altına aldı. Tebrikler İsmail Haktan.

 

İKİ Mİ ÜÇ MÜ?

 

Sait hocama tekrardan dönecek olursak. Bilal Sebaihi Denizlispor maçında ilk on bir başlar artık hocam. Mersin maçı sonrası bu maç ile Cezayirli futbolcu formayı hak ediyor. Tabi fizik olarak yeterli değil ama yaratıcılığı ile fark yaratma noktasına geldi bana göre. Esas kafama takılan konuya gelecek olursak. Sait hocam iki forvet ile oynadık cesaretli oynadık dedin. Hocam biz Manisa’dan 3 forvet olarak gördük. Yani 3 hücumcu ile hücum ettik geride kalan haftalarda olduğu gibi. Perovic çift santrafordan çok kanatlarda gözüktü. İsmail-Perovic-Bahattin üçlüsü ile gol aradık. Manisaspor’un formatında bana göre geçen haftalardan farklı bir nokta yoktu. Sadece isimler değişikti. Tabi Sait Hocam takımın patronu sen olduğuna göre sen daha doğrusu bilirsin!

 

DENİZLİSPOR’A ODAKLANMAK LAZIM

 

Unutmadan şunu da belirteyim Manisaspor sansasyonel galibiyetler aldıktan sonra rehavete giriyor. Bu yüzden Samsunspor maçını unutup dikkatleri Pazartesi günkü oynanacak Denizlispor maçına çevirmeliyiz. Pazartesi alınacak bir galibiyet ligde kalma yolunda siyah-beyazlıların elini çok güçlendirecek. Bana göre Denizlispor maçı Samsunspor maçında daha zor geçecek.

 

CÜNEYT ÇAKIR’IN TORPİLLİSİ

 

Son olarak maçın hakemi Süleyman Abay’a değinmek istiyorum. Oldum olası dengesiz bir hakemdir. Play-Off finali oynadığımız sene ligin son haftalarına doğru Manisa’da siyah-beyazlıların Göztepe maçını yönetmişti.(23.03.2013) Tam bir facia. Bana göre aynı yönetimi dünde sergiledi. Fazla canımızı yakmadı ama tutarsız karaları ile sinirleri gerdi. Gökay’ın ikinci sarı karttan atılması gerekirdi atmadı. Maçın sonunda uzatmayı fazla oynattı adeta Samsunspor’un gol atmasını bekledi. En önemlisi Mustafa Öğretmenoğlu gibi futbolu bilmiyor. Bu da karalarına yansıyor. Yani her yönettiği maçta muhakkak bir tartışmalı kararı vardır. Ve senelerden beri Süleyman Abay bu vasat görüntüsü ile Türkiye liglerinde hakemlik yapıyor. Kimsenin de sesi çıkmıyor. Çünkü Cüneyt Çakır’ın ekibinden. Türk hakemliğinin yüz akı Cüneyt Çakır’ın ekibine kimse dokunamıyor. Bu sayede Süleyman Abay’da hakemlik yapmaya devam ediyor. Hatta Cüneyt Çakır sayesinde Şampiyonlar Ligi’nde üst düzey maçlarda çizgi hakemliği bile yapıyor. Pes doğrusu.