Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, önceki gün Manisa'daydı. Öncelikle Manisa'nın gözbebeği Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) faaliyet gösteren Vestel fabrikasını ziyaret etti. Üretim hatlarını inceleyen Bakan Özlü, Vestel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'dan bilgi aldı. Yatırımların teşviki konusuna değinen Özlü, en son hazırlanan teşvik yasalarıyla adeta terzi tarzı elbise dikercesine yatırımcıları teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Sanayicimizin, yatırımcımızın önündeki bütün engelleri kaldırıp onları desteklemeyi hedefliyoruz. Çok sayıda teşvik unsuru, vergi indirimleri, yatırımcının hazır arazi bulması konusunda teşvikler var. Bütün bunların uygulama esaslarıyla ilgili çalışıyoruz. Kanunlar çıktı, onlarla ilgili yönetmelikler çıkacak. Daha çok orta ve yüksek teknolojiye haiz ürünleri destekleyeceğiz" dedi.
MANİSALI YATIRIMCILARLA BULUŞTU
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü için aynı günün akşamında Valimiz Mustafa Hakan Güvençer Saruhan Otel'de bir akşam yemeği verdi. Ben de davetliydim, her zaman olduğu gibi Nezih Varol'la birlikte gittik. Bizi Otel Müdürü Cihan Dirik karşıladı, hoş sohbet ettik. Yoğun bir katılım olacağı için biraz telaşlıydı, fiyatta bir anlaşmazlık olmuş, ama sonu tatlıya bağlandı. MTSO Başkanı Adnan Erbil, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Ahmet Erken, Rıfat Sarı, Tevfik Aslaner, İdris Şendil, Renan Çapra, Rıfat Uygur, eski milletvekili Gürbüz Şakranlı, Recep Çınar, Adnan Kaçire, Nihat Akyol, Mustafa Sarıgözoğlu ve birçok sivil toplum kuruluşunun yöneticilerini gördüm. Bakanın Manisa'da bulunması onlar için önemliydi. Yemekte Hasan Geriter protokol masasında yerini göremeyince gelip yemeğe katılmadan gitti. Hem sanayisi, hem de tarımı hızla gelişen Manisa, yeni oluşumlara gebe olduğu için, yatırımcılar da her atılacak adımdan haberdar olmak zorunda tabi ki.
BAŞKAN ERGÜN DE KATILDI
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katıldığı Saruhan Otel'deki akşam yemeğinde Valimiz Güvençer'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Özcan Kaplan, Emniyet İl Müdürü Fevzi Bilgiç, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, CHP İl Başkanı Halil Tokul, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Baro Başkanı Ali Aslan, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de vardı. Yemek öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'le de bir süre görüştük. O da İzmir Enternasyonel Fuarı'nın heyecanını yaşıyor. Bildiğiniz gibi fuarın bu yıl ki onur konuğu il Manisa. Büyükşehir Belediyesi fuarda büyük bir stant açıyor. Daha sonra konuşmalara geçildi. Milletvekili Berber, ardından Valimiz Güvençer toplantının önemine istinaden birer konuşma yaptı. Güvençer, Manisa'nın tem sanayi, hem de tarımsal büyüme içinde olduğunu ve bundan sonra artık Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na daha fazla ihtiyaçları olacağını söyledi. O nedenle Bakan Özlü'nün Manisa'da bulunmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
BAKANIMIZ GÜZEL MESAJLAR VERDİ
Konuşmasına Manisa'ya yaptığı ziyareti değerlendirerek başlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Doğrusu ziyaretimde gördüklerim beni gerçekten de büyük bir heyecana sevk etti. Manisa'nın nasıl bir üretim aşkına sahip olduğunu net bir şekilde gördüm. Daha da önemlisi, Manisa'da çok nitelikli, teknoloji seviyesi yüksek yatırımların yapıldığına şahit oldum, sizleri tebrik ediyorum, biliyorum ki Manisa bunun çok daha fazlasını başarabilecek bir güce sahip" dedi. Üniversite ile işbirliğinin önemine değindi. Üniversitemiz ile Manisa'daki sanayicilerimiz arasında daha yakın bir işbirliği tesis edilmesini önerdi, "Bütün şehir, üniversitenin gelişimine katkı sağlamalı ki, üniversite de şehrin gelişimine daha fazla katkı sağlayabilsin" dedi. Bakan Özlü, Manisa'da üzerinde durulması gereken konulardan birisinin de OSB'ler olduğunu söyledi, OSB'nin doluluk oranının gerçekten de memnuniyet verici olduğunu ifade etti ve "Bu açıdan Manisa OSB'nin 6'ıncı ilave alanla ilgili çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Henüz faaliyete geçmemiş OSB'leri faal hale getirmek için de hep birlikte çalışalım istiyoruz" dedi.
TERÖR OLAYLARINA DEĞİNDİ
Bakanımız Faruk Özlü, Türkiye için, her terör örgütünün kötü olduğunu ifade ederek, "Türkiye, her terör örgütüyle mücadele edebilecek güce sahiptir. FETÖ, DAEŞ, PKK, YPG fark etmez. Topunun belini kıracağız" diyerek yüreklere su serpti. Manisalı yatırımcılarımıza düşen de kentimiz ve ülkemiz için çalışmaya, hizmet ve eser üretmeye devam etmek olacaktır.
Yaşam devam ediyor, yatırımlar da devam edecek, hep birlikte güzel günler göreceğiz.