Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu yeni kabinede Ege’den 4 bakanın olması beni sevindirdi. Hele hele ANAP döneminde Özal ile ekonomide çığır açan Ekrem Pakdemirli’nin oğlu Bekir Pakdemirli’nin önemli bir bakanlık olan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başına getirilmesi tarım bölgesi Ege için büyük bir şanstır. Tabii değerlendirebilirsek. Egeli 4 bakandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da Kulalı. Spor Toto Genel Müdürlüğü sırasında Mehmet Kasapoğlu sık sık Manisa’ya gelmişti. AK Parti İl Başkanlığı görevinde bulunan avukat Zülfikar Gürcan’ın da çok yakınıdır. Bir akşam üstü Söğütaltı Kahvesi’nde ve maçlarda beraber olmuştuk. Kokoreci çok sever.

Gelelim Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye merhum Ekrem Pakdemirli ile ANAP’ta siyaset yaptığım dönemde yeni bakanın gençliğini hatırlarım. Bekir Pakdemirli zeki, modern görüşleri olan bir kimliği vardı. Pilottu. Babası gibi uçak kullanmasını severdi. Sümer Oral’ın maliye bakanlığı döneminde sevgili abimizin kızı Burcu’nun Bilkent Oteli’ndeki düğüne gitmeye karar verdik. Rahmetli Ekrem Pakdemirli ve il başkanı Erdinç Yumrukaya ile beraberiz. Nasıl gideceğimizi düşünürken Ekrem Hocam “Bizim Bekir benim uçakla Manisa’ya gelsin beraber gideriz” dedi. Hem Erdinç hem de ben “Hoca uçak nereye inecek?” dedik. Ekrem hocam “Organize’ye” dedi. Hazırlandık. Gazeteci arkadaşlardan Ali Filizkan, Mehmed Hakkı Özbayır ve Ahmet Ünsal da vardı. Organizeye gittik, bir yerde çırpılar tutuşmuş, dumanlar yükseliyor. Ekrem hocaya “Bu ne?” dedim. Rahmetli “Bekir ineceği yeri görsün” deyince bende bir korku başladı. Şimdi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli olsa olsa 20 yaşın üzerinde olur. Babasının uçağını Organize Sanayi Bölgesi’ne indirdi. Uçak küçük, 4 kişilikti. Ben Sümer abimin kızının düğünü olmasa kaçacağım, uçağa binmeyeceğim. Neyse Bekir Pakdemirli’nin kullandığı uçağın yanına Ekrem Pakdemirli, ben ve Erdinç’le arkaya oturduk. Uçak havalandı. Bekir Pakdemirli kullanıyor. Hocam oğluna havada müdahale ediyor. “Kula’nın üzerinden de geç” deyince içim içime sığmıyor. Dayanamadım. “Hocam karadan mı gidiyoruz. Bırak oğlan rahat kullansın” dedim. Sağ sağlim 1.5 saatte Ankara’ya indik. Bu yolculukta çok korkmuştum. Bir daha hiç binmedim hocam Ekrem Pakdemirli’nin uçağına. Böyle bir hatıram var çiçeği burnunda bakan Bekir Pakdemirli ile. Bilkent’teki Sümer Oral’ın kızı Burcu’nun nikahına katıldık. Burada da bir nikahta ilk uygulama ile karşılaştık. Kıyılan nikahlarda o zaman kadar iki şahit olurdu. Biri kız tarafın, diğeri de oğlan tarafının. Nikah Sümer Oral’ın kızı Burcu’nun olunca siyaset, iş dünyasının önemli isimleri bu oteldeki nikahta. İlk defa bu nikahta 4 şahit oldu. Kimler mi? Süleyman Demirel, Kenan Evren, Mesut Yılmaz ve Hikmet Çetin.

Manisa’dan ayrılıp eşim Nermin Hanım’la Çeşme Ildır’daki yazlığımıza tatile gidiyorum. Üzerimde yorgunluk da var. Yazılarıma ara vereceğim. Ne zaman başlarım bilmiyorum.