Vah Manisaspor vah. Atı olanın at koşturduğu başıboş çiftliğe dönmüş. Şanlıurfaspor’un şike iddiasının gündem yarattığı olayla ilgili ses kayıtları da ortaya çıktı. Devir teknoloji devri. Hiçbir şey gizli kalmıyor. Çiğ et yiyen kişilerin hemen karnı ağrıyor. Evet şike tapeleri ortaya çıktı. Maalesef Manisaspor’da oynayan futbolcular işin içinde. Şunu net söyleyeyim yönetimsel ve kulüp bazında Manisaspor ’un konuya dahil olmadığı aşıkar. Yani Manisaspor’un şikeye bulaşmış olması kulüp bazında imkansız. Bu isimlerinde en kısa sürede siyah-beyazlı kulüple bağlantısının kesilmesi lazım. İsmail kadro dışı kaldı ama diğer bağlantılı kişiler içinde gereken yapılaması gerek. Bu vahim olayla Manisaspor ’un hiçbir bağı kalmayıp tertemiz şekilde lige girmesi gerek.

VAHİM OLAN TABLO

Dediğim gibi Manisaspor yönetimsel olarak bu işe karışmamış. Tüm olay Gökhan Sazdağı’ndan çıkıyor. Meğer yaşı gereği genç sayılabilecek Gökhan Sazdağı bu işler de ne tecrübeliymiş. ‘Orda da yaptım şurada da yaptım canlıyı görmeden olmaz’ diyor. Yani bu işler de kaşar mertebesine ulaşmış. Bu kaşarlığını da Şanlıurfaspor maçı öncesi İsmail Haktan Odabaşı ile İzmir’e giderek konuşturmuş. Nerden bakılırsa rezil bir durum. Manisaspor için vahim olan tablo ise bu tapelerde söz edilen kulüp içi durum. Kimsenin yönetimi taktığı yok. Başıboşluk almış başını gidiyor. Tabi bu durumun oluşmasında yönetimsel olarak verilen sözlerin tutulmaması da etkili. Kasabın önünde ciğer bekleyen kedi gibi rakip takımların aldığı primler ile mest olan Manisasporlu futbolcular. Vahim tablo bu. Bir laf vardır ‘Kızını boş bırakırsan ya davulcuya gider ya zurnacıya’ diye bu da o misal futbolcular böyle başıboş kalırsa teşvikte alır Manisaspor kaptanı hakkında aşağılayıcı da konuşur ve Manisaspor Başkanının orasına burasına da koyar. Bu şike olayında Manisaspor yönetimi ne kadar temiz ise( Bu konuda net şekilde hemfikirim) bu ortamın oluşmasında da en büyük suç Mergen ve yönetiminindir.

GEÇ DE OLSA DOĞRU OLAN YAPILDI

Bu tapeler ortaya çıkınca sosyal medya yankılandı. Bazı kalemler hemen yönetimi akladı ki doğrudur. Ama bunu yaparken de İsmail Haktan Odabaşı’nın Manisaspor Başkanı hakkında ettiği söylemlerini kanıt gösterdiler. İsmail’in söylediği sözler Manisaspor yönetiminin bu olayla ilgisi olmadığı kanıtlıyor da ettiği küfürleri ne yapacağız? Daha Manisaspor’un yeni kaptanı İsmail Haktan Odabaşı diye yapılan haberlerin mürekkebi kurumadı. Şimdi İsmail Haktan süresiz kadro dışı kaldı. Manisaspor tapelerin ilk çıktığı anda bu hamleyi yapması lazımdı ama geç de olsa da doğru olan yapıldı.

ŞİMDİ ARARSIN ŞAMPİYON KADROYU

Şimdi Spor Toto 2.Lig’de şampiyon olan kadro olsa bu olaylar yaşanır mıydı? Takım kaptanı Nuri olsa arkadaşlarını yönetime savunduğu gibi bu olaya da el atar ‘Siz ne yapıyorsunuz?’ der kulak çekerdi. Yani takıma hakim olurdu. Unutmadan Taner Taşkın hoca en başta bu tür işlere takımından kimseyi sokmazdı. Takımda barındırmazdı. Yakın geçmişe gidecek olursak Gökhan Sazdağı kamp yapılan otele bayan arkadaşını getirdiği için Gökhan Sazdağı’nı kadro dışı bırakan da Taner Hocaydı. O takım belki küme düştü ama tertemiz şekilde düşüp tertemiz şekilde çıktı. Onurlu bir mücadele verdi. İşte bu takımı Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen hırsları doğrultusunda bir bir yolladı. Gelinen noktada yeni gelen isimler Manisaspor forması altında teşvik, şike işlerine bulaştı. Gel de arama şimdi şampiyon kadroyu. En azından haklarına almak için antrenmana çıkmıyorlardı. Protesto ediyorlardı. Bunlar gibi parayı başka kulüp kucaklarında aramıyorlardı. Selam olsun o şampiyon kadroya.

İSMAİL ŞAHMALI OLMAK

Tapelerin bir diğer noktasında ise Gaziantep tarafının ısrarla İsmail Şahmalı ile temasa geçmeK istemesi bunun üzerine Gökhan Sazdağı ve İsmail Haktan’ın verdiği cevap. Gerçekten İsmail Şahmalı’nı kutlamak lazım. Oynadığı futbolun yanında karakteri ile de övünülesi tebrik edilesi bir insan. Herkes yapar o yapmaz deniliyor. Helal olsun İsmail Şahmalı sana. Keşke bu sene kalsan ve bu takımın kaptanı sen olsan.

LAFIN ÖZÜ

Şimdi yönetim olarak temiziz ama bu olayda hep adımız geçecek. Yani biz haklıyız ama Manisaspor ismi bu rezalet tabloda maalesef ki hep anılacak. Tamam şike olayında yönetim yok ama bu işlerin bu noktaya gelmesinde yönetimin hiç mi suçu yok? Dediğim gibi takımın içinde fırtınalar koparsa bazı karaktersiz isimlerde gemiyi başka limana yanaştırır. Kısacası kimse salağa yatmasın.