Manisa'nın kanayan yarası Sümerbank'ta bugüne kadar tek çivi çakılamadı. Mahkemeler devam ediyor. Ancak Sümerbank arazisinde 50 dönümlük belediyeye ait yer vardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bu alan için proje hazırlıyordu. Arazi Şehzadeler Belediyesi'nin bölgesindeydi. Başkan Ömer Faruk Çelik, Başkan Cengiz Ergün'e, Sümerbank arazisi üzerinde düşünülen çalışmayı birlikte yapmayı önerdi. Başkan Ergün, Başkan Çelik'e, "Ömercim, ayrımız gayrımız mı var? Beraber yaparız" dedi. Böyle anlaşmaya sevinilmez mi? Belediye Başkanlarının seçildikten sonra parti rozetlerini bir kenara koyarak halka hizmet etmek görevleri zaten. Hizmetin partisi olmaz.
SÜMERPARK İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Kentte uzun süredir atıl duran, ne olacağı da merak edilen Sümerbank arazisinin belediyeye ait 50 dönümlük alan içerisinde yapılması planlanan projesinde Kapalı Spor Merkezi, Futbol ve Basketbol Sahası, Tenis Kortu, Kondisyon Aletleri Alanı, Koşu Parkuru, Yürüyüş Yolu, Meyvelik ve Hobi Bahçesi, Gül Bahçesi, Çim Teraslar, 32 adet Minia Maket Parkı, 13 Şehzade Figürleri Parkı, 20 adet Masal Kahramanları Parkı, 600 metrekarelik Mesir Müzesi, 570 metrekarelik Restoran Kafe ve Yeşil Alan yer alıyor. Projenin hayata geçmesi için Başkanlar Ergün ve Çelik bir araya geldi. Büyükşehir'deki büyük buluşmada ‘Sümerpark' protokolü imzalandı. Bu anlaşma Manisa'nın kentsel gelişmesini ve marka değerinin artmasını sağlayacak.
MANİSA'NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, protokol imza töreni sırasında, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Şehzadeler Belediyesi ile bu projeyi hayata geçirmek için protokol imzalayacağız. Her şeyden önce Manisa'nın tanıtımına katkı sağlayacağına inancımız sonsuz. Hem Manisalı vatandaşlarımızın hem de dışarıdan gelen vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir yaşam alanı yaratacağız" dedi.
"AYRI GAYRI YOK"
Projenin Manisa'ya çok yakışacağını da belirten Başkan Ergün, konuyla ilgili görüşlerini ifade etmeyi şöyle sürdürdü: "Bölgenin eski köhnemiş durumundan modern yatırımların yapıldığı bir bölgeye dönüşmesi noktasında her zaman bu tür yatırımların arkasında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Mevcut bize ait olan alandaki yatırımlar Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Şehzadeler Belediyesi'nin kısmında yer alan yatırımlar da Şehzadeler Belediyesi tarafından karşılanmak üzere bir uzlaşma sağladık. Ayrı gayrı yok, önemli olan istişareler sonucunda bu noktaya gelinmesidir. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Manisa'ya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."
"KONUŞTUK, KARAR VERDİK VE UZLAŞTIK"
Önemli bir imza atıldığına dikkat çeken Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de yaşanan süreci, "Bugün Şehzadelerimiz için önemli birer imza attık. Bilindiği gibi Sümerbank arazisinin üst tarafında kamuya ait yaklaşık 50 dönümlük yeşil alan var. Burası imar planında rekreasyon ve fuar alanı olarak görünüyor. Biz burasıyla ilgili bir proje çalışması başlatmıştık. Sonra öğrendik ki Büyükşehir Belediyemizin de bir çalışması var. Oturduk, birlikte konuştuk, karar verdik ve uzlaştık" diyerek değerlendirdi.
TAKDİRLE KARŞILIYORUM
Ben günlerce Manisa belediyelerinin Büyükşehir'le ortak projeler üretmesini arzu ediyordum ve bunu da sizlerle defalarca paylaştım. Manisa merkezinde halkın taleplerine katkı sağlayacak her projede Başkanların bir araya gelmesi gerektiğini savundum. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in hizmet için el ele vermelerini takdirle karşılıyorum. Geçen gün Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Meclis Üyeleri için verdiği iftar yemeğinde Ergün, Çelik ve Çerçi'nin bir arada olmaları, ilerisi için beni umutlandırdı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun dediği gibi, "Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır".