Nereden nereye? 50 Yıllık dev çınar yanlış politikalar yüzünden Spor Toto 2.Lig'in kapısına geldi. Abdullah Mergen'in Manisaspor'u tüm sezon boyunca Manisasporlu taraftarlara hayal kırıklığına uğratarak ve ligin bitimine bir hafta kala ligde 17. Sıraya kadar geriledi. Takımın gidişatının kötü olduğunu tüm şehir çok net bir şekilde görebilirken, devre arasında takımı ligde tutmak adına önemli bir transfer yapamayışı da taraftarları hayal kırıklığına uğrattı.
Manisa'nın en büyük markası olan Manisaspor, adeta Başkan Abdullah Mergen'in elinde heba oldu. İki sene önce Play-Off finali oynayan Manisaspor, şimdi ise kümede kalması bile mucizelere kaldı. Ligin son haftasına girilirken rakipleri arasında küme düşmeye en yakın rakip olan Manisaspor, ligde kalmak için rakiplerinin alacağı sonuçları bekleyecek. Açıkçası Manisaspor 'un ligde kalması mucizeden de öte bir noktaya geldi. Peki bu noktaya nasıl gelindi?

SİYASİ GELECEK İÇİN MANİSASPOR MEZE YAPILDI
İki yıllık Emre Hasgör yönetiminin ardından, Abdullah Mergen ve yönetimi sahipsiz bir kongrenin ardından, Manisaspor kongresinin kazanını oldular. Abdullah Mergen göreve geldikten sonra hep bahaneler sundu. Sanki tablo bilinmiyor gibi geçmiş yönetimlerin borçları öne sürüldü. Başarısızlık adım adım kulübün üstüne çökerken tüm Manisa, sahneye konulan Abdullah Mergen'in Manisaspor 'unu izlemekle yetindi. Bununla da kalmayan Mergen takımının hayati mücadelelerinde siyasi hesapları üzerinden takımını yalnız bıraktı. Ak Partinin hiçbir il kongresini kaçırmayan Mergen, bu sürede takımını ise deplasmanda yalnız bırakmayı seçtiği zamanlar oldu. Sonuç olarak iktidara giden yolda Manisaspor bir nevi basamak olarak kullanıldı.

RUHSUZLUK TAKIMA DA YANSIDI
Manisaspor'un yönetim yapısına siyasette karışınca takım üzerinde de negatif etkileri çok net bir şekilde görülmeye başlandı. Bu süreçte iktidardan umduğu sponsor desteğini bile bulamayan Manisaspor, kendi kaderine terkedildi. Taraf olduğu için diğer siyasi partilerinde desteğinden uzak kalarak onları da takıma küstürdü. Sahipsiz bir görüntü veren Manisaspor kader maçlarını hiç birine tüm şehir kenetlenmiş olarak sahaya çıkamadı.

FUTBOLCULAR SORUMLULUK ALMADI

Yönetimsel olarak bu kadar kargaşa içinde olan Manisaspor, saha içinde de ruhsuz bir görüntü verdi. Saman alevi gibi bir iki hafta iyi futbol oynasa da Manisaspor, hiçbir kader maçını kazanamadı. Hep rakiplerinin mağlubiyeti ile umutlandı. Denizli deplasmanında canını dişine takması gereken Manisasporlu futbolcular ruhsuz bir şekilde sahada dolaştılar. Belki de bir sezon yönetimsel olarak yaşanan trajedi Denizlispor maçında sahaya yansıdı. Sonuç olarak Manisaspor hüsran içinde bir umut bekliyor. İşi mucizelere kaldı. Belki mucizeden de öte bir durum. Nereden nereye diyor herkes. Şüphesiz bu eserin bir açıklamasını yapacaktır Başkan Mergen çünkü tüm sorumluluk kendi dediği gibi Başkan Abdullah Mergen'indir.





MANİSASPOR BAŞKANI ABDULLAH MERGEN'DEN İNCİLER;

14 TEMMUZ 2014
Süper Lig'e çıkacağız

06 AĞUSTOS 2014
Başbakan'dan söz aldım sponsor sorunu çözüldü

13 ŞUBAT 2015
Spor Toto Teşkilatından kaynak yarattık

17 ŞUBAT 2015
Takımı sahadan çekerim

18 ŞUBAT 2015
Play-Off oynayıp Süper Lig'e çıkacağız

12 MART 2015
Lig'de kalmak Şampiyonluğa bedel


Editör: TE Bilişim