Manisaspor 2018-2019 sezonunun ilk maçında deplasmanda İstanbul temsilcisi Sarıyer ile karşı karşıya geldi. Siyah-Beyazlılar ilk yarıda kalesinde gördüğü gollerle 2-1’lik yenilgiye engel olamadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Yaser’in penaltıdan ve Alim’in attığı gollerle ev sahibi Sarıyer’in 2-0 üstünlüğü ile geçildi. Manisaspor ilk yarıda Furkan, Uğur ve Akın ile önemli fırsatlardan yararlanamadı. İkinci yarıda da oyunun büyük bölümünde etkili bir performans ortaya koyan Manisaspor, aradığı golü 75. Dakikada Timur ile buldu. Durumu 2-1’e getiren Manisaspor, beraberlik için fırsatlar yakalasa da değerlendiremedi ve Sarıyer karşılaşmayı ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 kazandı.

MAÇTAN DAKİKALAR;

Maçın 8. Dakikasında Timur’un pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Akın’ın şutundan Sarıyer kalecisi son anda topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın 19. Dakikasında Manisaspor yine etkili geldi. Ömer Buğdaycı’nın ara pasından sol kanattan ceza sahasına giren Uğur yerden sert vurdu, köşeye giden topu kaleci kornere gönderdi.

Manisaspor 35. Dakikada çok önemli bir fırsattan daha yararlanamadı. İlkay’ın uzun gönderdiği pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Furkan’ın vuruşunda, Sarıyer kalecisi son anda ayaklarıyla müdahale ederek gole izin vermedi. 

Mücadelenin 37. Dakikasında maçın hakemi Manisaspor kalecisi Zafer’in ceza sahası içinde Alim’e müdahalesini penaltı olarak değerlendirdi. Penaltıyı kullanan Yaser, takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarının son dakikasında sağ kanattan Serkan’ın kaleye paralel olarak ceza sahasına gönderdiği topa dokunan Alim, topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0’a getirdi.

Maçın 54. Dakikasında Alim’in sol kanattan ortasında Yaser kafayla topu kaleye gönderdi, top direğin üzerinden auta gitti.

Mücadelenin 69. Dakikasında Manisaspor Ömer Atiş ile etkili geldi. Ömer’in sağ kanattan ceza sahasına girer girmez şutunda top kaleciden döndü, dönen topu defans uzaklaştırdı.

Manisaspor 75. Dakikada golü buldu. Furkan’ın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Timur gelişine sert vurdu ve skoru 2-1 yaptı.

Golden sonra baskılı oyununu sürdüren Manisaspor, 79. Dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Okan orta sahada kaptığı topu rakip ceza sahasına kadar taşıdı ve sağ kanatta bulunan Furkan’a bıraktı. Furkan’ın şutunda top direğin hemen yanından auta gitti. 

Stat:  Yusuf Ziya Öniş

Hakemler: Yakup Özhan, Onur İçyer, Mert Bulut

Sarıyer: Ali Türkkan, Feyyaz, Yaser, Nuri Fatih (Dk. 89 Doğukan), Alim (Dk. 87 Kerem), Özgür, Abdullah Karmil, Ali Kuçik (Dk. 72 Bertul), Hüseyin, Serkan, Adem

Manisaspor: Zafer, Berk, İlkay, Uğur (Dk. 65 Gökhan), Ömer Buğdaycı, Timur, Akın (Dk. 73 Okan), Kemal (Dk. 46 Ömer Atiş), Furkan, Ulaş Doğuş, Bayram

Sarı Kartlar: Nuri Fatih, Adem (Sarıyer), Zafer, Kemal, İlkay, Bayram (Manisaspor)

Goller: Dk. 37 pen. Yaser, Dk. 45+1 Alim (Sarıyer), Dk. 75 Timur (Manisaspor)

Editör: TE Bilişim