Heyecanın hiç düşmediği karşılaşmada kırılma anları yeşil beyazlı temsilcimizin aleyhine gerçekleşti ve sultanlarımız sahadan 1 puanla ayrıldı.

Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Ligi’nde yarı final heyecanı Cuma günü oynanan karşılaşmalarla start aldı. Manisa Büyükşehir Belediyespor da yarı finallerin ilk gününde Türk Hava Yolları ile karşı karşıya geldi. Kütahya Yeni Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Manisa Büyükşehir Belediyespor Voleybol Şube Sorumlusu Tolga Tunç Çalışkan, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Orhan Haşim Elmalı da takip etti. Sultanlarımız ilk iki sette iyi oyununu sahaya yansıttı. Sultanlarımız karşılaşmaya iyi başladı. İlk seti 25-23 ve ikinci seti 25-22’lik skorlarla kazanan yeşil beyazlı temsilcimiz, 2-0 öne geçti. Üçüncü sette maçın kırılma anları yaşandı. 23-23’lük skorla setin son bölümüne girilirken, yeşil beyazlı temsilcimizin içeri düşen topunu tespit edemeyen hakemler, setin sonuna kritik bir etki yaptı ve bu seti THY 24-26 kazanarak setleri 2-1’e getirdi. Dördüncü seti 18-25, ve tie break setini de 6-15 kazanan Türk Hava Yolları karşılaşmadan 3-2 galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından Manisa Büyükşehir Belediyespor, gruplara 1 puanla başladı. Grubun diğer karşılaşmasında ise Bolu Belediyespor da Karayolları’nı 3-2 mağlup etti. Manisa Büyükşehir Belediyespor, yarı finallerin ikinci karşılaşmasında Cumartesi günü Karayolları ile karşı karşıya gelecek.

Salon : Kütahya Yeni Salon

Hakemler : Hakkı Demiralay, Ayşim Erginay

Türk Hava Yolları : Berin, Aneta, Mislina, Dila, Neslişah, Gizem, Dilan, Jelena, Elif, Duygu, İrem, Cemre, Su, Hümay

Baş Antrenör : İsmail Şahin

Manisa Büyükşehir Belediyespor : Merve, Ece,  Seden, Aslı, Selen, Melis, Buse Ünal, Yasemin, Vesovic, Selin, Gülem, Herrera, Gamze

Baş Antrenör : Burhan Canbolat

Setler : 25-23, 25-22, 24-26, 18-25, 6-15 (2-3)

Editör: TE Bilişim