Soner Aydoğdu, yaptığı açıklamada, ligde 13 puana ulaştıkları ilk 7 haftalık periyottan mutlu olduklarını bildirdi. İç sahada yollarına kayıpsız devam ettiklerini belirten Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Özellikle iç sahada başarılı sonuçlar alıyoruz, dışarıda da iyi oynuyoruz ama bunu skora yansıtamadık. Bursaspor ve Atiker Konyaspor'a karşı iyi oynadık ama galip gelemedik. İç sahada dörtte dört yaptık, bizim açımızdan sevindirici."

“UYUM SORUNU YAŞAMADIK”

Soner Aydoğdu, geçen sezon sonu kulüpten ayrılan Ricardo Vaz Te, Sokol Cikalleshi ve Özer Hurmacı'nın takımın gol yükünü çektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Futbolda bunlar var, gelenler ve gidenler oluyor. Onlar da kendilerine yeni seçim yaptılar, ayrıldılar. Kalsalardı daha iyi olur muydu, olurdu takımımız adına. Yeni gelenler de onların altında oyuncular değiller. Paulo Henqriue yıllarca Trabzonspor'da oynadı, Helder öyle, Serginho öyle. Hepsi takımıza katkı yapıyor. Zaten 7 haftada 13 puana ulaştık. Yeni gelenlerin uyumu ve bizim onlara yaklaşımımız bizi buralara getirdi."

Bu hafta deplasmanda oynayacakları Trabzonspor müsabakasının zorluğuna vurgu yapan Soner Aydoğdu, "Rakibimizin yeni stadına ilk defa gideceğiz, orada bir hava yakaladılar. Hedefimiz 3 puan, inşallah bunu başarırız." ifadelerini kullandı.

“MİLLİ TAKIM HEPİMİZİN TAKIMI"

Soner Aydoğdu, A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılamamasının üzüntüsünü yaşadığını bildirdi.

Her oyuncunun hedefinin milli takım olduğunu kaydeden Soner, "Allaha şükür zamanında milli takımda forma giyme şansını yakalamıştım. Her zaman gitmek isterim, her oyuncu ister ama gitmediğimiz zaman da canıgönülden onları destekliyoruz. Çünkü milli takım hepimizin takımı. Türkiye'yi temsil ediyorlar, bizi temsil ediyorlar. Gitsek de gitmsek de onlarla birlikteyiz." değerlendirmesinde bulundu.

“SKORA KATKI YAPMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUM”

Süper Lig'de 18 Nisan 2014'te Trabzonspor formasıyla bir gol attıktan sonra 16 Eylül 2017'de Kardemir Karabükspor maçında fileleri havalandıran Soner Aydoğdu, bu özlemini penaltıdan giderdiğini söyledi.

"İnşallah bundan sonra da gol atmaya devam etmek istiyorum." diyen orta saha oyuncusu Soner, asist yapmayı daha çok sevdiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim