Yeni sezon hazırlıklarını Afyon’da yoğun bir tempoda sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyespor’da yönetim dış transferde ilk olarak Şanlıurfaspor’un golcü futbolcusu Artun Akçakın’ı renklerine bağlamıştı. Afyon kampında açıklamalarda bulunan golcü futbolcu ne kadar doğru bir kulübe geldiğini şimdi daha iyi anladığını söyledi. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un hedefinin şampiyonluk olacağını söyleyen golcü futbolcu yapılan transferlerinde bu hedefi doğruladığını dile getirdi.
 

“FUTBOLA BAŞLAMAMDA BABASININ BÜYÜK PAYI OLDU”
Daha çocuk yaşlarda futbola büyük ilgi duymaya başladığını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediyespor’un yeni transferi Artun Akçakın, “ 2000 yılında Gençlerbirliği’nin futbol okulunda meşin yuvarlakla tanıştım. Babam beni Gençlerbirliği’nin futbol okuluna yazdırmıştı. Daha sonra kulüpte kalıcı oldum ve alt yapıda çeşitli kategorilerde forma giydikten sonra A takıma yükseldim. Daha sonra Gençlerbirliği’nin pilot takımı olan Hacettepe’de 2 yıl forma giydim. Daha sonra yeniden Gençlerbirliği’ne döndüm ve bu süreçten sonra çeşitli takımlarda forma giydim. Milli takım kariyerimde de U-15, 16, 17,18,19, 20 ve 21’de forma giydim ve 72 maçta toplam 38 gole imza attım” dedi.
 

“ MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’UN TEKLİFİNİ 15 DAKİKADA KABUL ETTİM”
Geçtiğimiz sezonu Şanlıurfaspor’da tamamladığını dile getiren Artun Akçakın, “ Sezon bitti ve Manisa Büyükşehir Belediyespor’dan teklif geldi. Başkanımız Mevlüt Aktan’la telefon görüşmesi yaptık. Manisa’ya davet edildim. Zaten Manisa Büyükşehir Belediyespor, hakkında çok iyi şeyler duyduğum bir kulüptü. Vizyonunun oldukça geniş olduğunu biliyordum. İlk görüşmede samimiyete inandım ve 15 dakikada anlaşma sağladık” dedi.
 

“ BURADA MÜKEMMEL BİR ARKADAŞLIK ORTAMI VAR”
Burada mükemmel bir arkadaşlık ortamının olduğunu ifade eden Artun Akçakın, “ Dediğim gibi kulübün yapısı çok önemli. Zaten burada arkadaşlık ortamının çok iyi olduğunu geçtiğimiz yıl duymuştum ve bunu biliyordum. Bir futbolcunun isteyebileceği her şey burada var. Burada size değer verildiği hissettiriliyor.Bu takım geçtiğimiz sezon başlamadan şampiyonluğunu ilan etmiş. Şu anda benimde gördüğüm ortam gayet iyi. Şu anda her şey gayet çok güzel gidiyor. Bu takımın geçtiğimiz sezon nasıl şampiyon olduğunu, takım içinde ki müthiş birlik ve beraberliği duyduk. Şu anda da ilk toplantıda zaten bu takımın ilk hedefinin şampiyonluk olduğunu konuştuk. Biz bunun için çalışacağız. Zaten yapılan transferler bizim hangi hedefler için mücadele edeceğimizi gösterdi. İnşallah bu sezon sonunda da biz şampiyon oluruz. Taraftarlarımızın da desteğiyle en güzel şekilde Manisa’yı temsil ederiz” diye konuştu.
 

“ SON VURUŞLARIMA GÜVENİRİM”
Geçtiğimiz sezon Spor Toto 1. Lig takımlarından Şanlıurfaspor’da sezonu 9 golle tamamlayan Artun Akçakın sözlerinin sonunda ise, “ Son vuruşlarıma ve sol ayağıma güvenirim. Güçlü bir fiziğim var. İnşallah yeni sezonda Manisa Büyükşehir Belediyespor’da çok iyi bir sezon geçireceğim. Takımıma önemli katkılar sağlamak istiyorum. Kendime çok iyi bakan bir futbolcuyum. İdmanlardan sonra genelde evimde ailemle vakit geçirmeyi seviyorum. Manisa Büyükşehir Belediyespor’a güzel başarılar yaşamak için geldim. Taraftarlarımızın da desteğiyle hedeflerimize inşallah ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim