301 madencinin yaşamını yitirdiği maden kazası öncesinde Soma Holding yetkililerinin de yöneticilik yaptığı Somaspor, sessiz sedasız genel kurul yaparak tüm vitrinini değiştirdi. Kulübün yönetimine giren isimler ise gerçekten dikkat çekici.
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın efsane futbolcuları yeni yönetimde yer alıyorlar.
Bu isimlerin bunların başında Rıdvan Dilmen geliyor.
Yine eski milli futbolcu ve teknik direktör, Galatasaray'ın UEFA kadrosunun değişmez isimlerinden Suat Kaya da kulüpte artık.
Yönetim kurulunda adı yer alan diğer bir eski futbolcu da Beşiktaş'ın efsanelerinden Tümer Metin. Zonguldakspor'da başlayıp, Samsun'a, Beşiktaş'a ve Fenerbahçe'ye kadar pek çok değerli takımda top koşturan Metin, bir madenci çocuğu olarak Soma Spor için de çalışacak.
Beşiktaş formasını 2000-2011 yılları arasında giyip kaptanlığa kadar yükselen eski milli futbolcu İbrahim Üzülmez de yeni yöneticilerin arasında.
Beşiktaş'ın ve Türk Millî Futbol Takımı'nın kaptanlığını üstlenen, ?Atom Karınca' lakaplı, oyunculuk kariyerinden sonra teknik direktörlük de yapan Rıza Çalımbay da Soma Spor Kulübü yöneticileri arasında geçiyor.
Kulüp yönetimi, bu isimlerin yönetimde resmen yer aldığını Radikal'e doğruladılar. Ancak futbolcuların bundan haberi olup olmadığı, yönetime resmen mi yoksa destek için mi girdikleri ise henüz bilinmiyor.
Editör: TE Bilişim