Manisaspor tarihinde görülmemiş bir olay yaşandı. Kulübün sözde başkanı Abdullah Mergen, koltuğu ve egosu uğruna Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün futbolculara moral ve motivasyon için gönderdiği primleri teslim edecek ekibi tesislere almadı. ‘Gelip benimle görüşsünler' şeklindeki beyanatları ile adeta " parayı bana versinler" dedi. Siyah beyaz renklere gönül vermiş taraftarlar şampiyonluk hayali kurarken yönetimin yetersizliği ve takımın teknik olarak yetersiz idare edilmesine son olarak Başkan Mergen'in daha önce yaptığı keyfi tutumları da eklenince Manisaspor'un şampiyonluk hayali zora girdi. Edinilen bilgiye göre, her fırsatta Manisaspor'a maddi ve manevi desteğini esirgemeyeceğini söyleyerek takımı motive eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ekibine talimat vererek Manisaspor'un şampiyonluk yolunda tamam-devam diyeceği zorlu Ankaragücü maçı öncesinde futbolculara büyük bir jest yaparak galibiyet primi ve şampiyonluk primi açıkladı.

PRİMLER UÇMASIN DİYE ELDEN TESLİM ETMEK İSTEDİLER
Ergün, daha önce yaşanan ve futbolculara ulaşmayan pirim paralarının akıbetini bildiği için parayı yönetim yerine bizzat oyunculara elden teslim edilmesini istedi. Galibiyet primi olarak 4'er bin TL şampiyonluk primi olarak da 10'ar bin TL açıklayan Başkan Ergün, futbolcuları motive etmek için maç öncesinde primlerin bir kısmını vermek üzere ekibini kamp yapılan Tarık Almış Spor tesislerine göndereceğini bildirdi.

BAŞKAN MERGEN VE EGOSU MANİSASPOR SEVGİSİNDEN ÜSTÜN GELDİ
Daha önce makamında ziyaret ederek verdiği ve vereceği destekler için teşekkür eden Manisaspor başkanı Abdullah Mergen, bu jeste akıl almaz bir şekilde hayır yanıtı vererek toplam 100 bin TL prim dağıtmaya gelen ekibi tesislere almayacağını bildirmesi, Manisaspor'un şampiyon olmasını isteyen ekibi de şaşkına çevirdi.

MANİSASPOR HAYAL DÜNYASINDAKİ MERGEN'İN OYUNCAĞI OLDU
Olayın Manisa'da duyulması ve özellikle taraftarlar arasında infiale sebep olmasının ardından gece yarısı apar topar açıklama yapmak zorunda kalan Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, kendisine gelen bir talep olmadığını iddia ederek prim vermek isteyenlerin önce kendisine ulaşması gerektiğini söyleyip egosunun Manisaspor'un menfaatlerinin üzerinde olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu. Mergen, kulübün resmi kaynaklarını kullandığı açıklamasında tepki çeken hayali yorumlarda yaparak, Manisaspor'a verdiği destekler ile anılan iş adamı Mevlüt Aktan'ın da ismini geçirip Manisaspor başkanına yakışmayan bir yalana imza atmış oldu.

ŞAMPİYONLUK GİTTİ GİDİYOR MERGEN KOLTUĞUNU BEKLİYOR
Şampiyonluk yolunda terini akıtan Manisasporlu futbolcular ve her fırsatta tribünleri dolduran siyah beyaz sevdalısı Tarzanların aksine tek kaygısı elinde kalan son koltuğunu korumak olan Abdullah Mergen'in koltuk sevdası, hak etmediği bir ligde olan bu büyük camianın ait olduğu lige çıkmasını da neredeyse engelledi. Son haftalarda puan farkının artacağı maçlar öncesinde sözünde duramayarak futbolculara maç primlerini ve maç başı alacaklarını vermeyen Mergen, son haftaların en kritik maçlarından biri olan Ankaragücü karşılaşması öncesinde de yine hırsına yenilerek futbolcuları hayal kırıklığına uğratmış oldu. En son bir ay önce Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün desteğini alan Mergen, Manisaspor'un menfaati için kendisine verilen son krediye de tüketerek büyük camiayı kaosa sürükledi.

AK PARTİLİ GÜRCAN'IN DESTEĞİNİ ALARAK ŞEHZADELER VE YUNUSEMRE BELEDİYELERİNİ DE PEŞİNDEN SÜRÜKLÜYOR
Hayali beyanlar ile koltuğunu korumaya çalışan ve kervan yolda düzülür mantığı ile önce açıklama yapıp sonra açıkladığı isimlerin kapısına giderek destek bekleyen Mergen, Büyükşehir Belediyesi'nden gelen desteği geri çevirip zor durumda kalınca, AK Parti Manisa İl Başkanı ve aynı zamanda yakın arkadaşı olan Zülfikar Gürcan'ın da girişimleriyle, gözünü halka hizmet etmek için kısıtlı bütçeleri bulunan Ak Partili Şehzadeler ve Yunusemre Belediyelerine dikti. Mergen, yakın çevresine "Cengiz Ergün'ün gelen primleri red ettim ama şampiyonluk primini ve diğer primleri Yunusemre ve Şehzadeler belediyeleri karşılayacak" diye açıklama yaptığı öğrenildi. Her iki belediye başkanın da maddi imkansızlıklar içinde hizmet etmeye çalıştıkları bilinmesine rağmen, milyonlarca borcu olan bir kulübe nasıl destek verecekleri ve futbolcuların bekledikleri prim ile maç başı alacaklarından oluşan yaklaşık 200 bin TL'lik acil ödemeyi hangi bütçeden karşılayacakları ise merak konusu oldu.

İSTİFA KOLTUKTA OTURANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR SEÇENEK
Manisaspor'un bu duruma gelmesinde en büyük rolü oynayan ve her defasında kendisine verilen kredileri tüketerek maddi-manevi güvensizliği ile istikrarsız bir tablo çizen Başkan Mergen, bu tavrıyla maç başı alacaklarını dahi henüz almamış olan Manisaspor'lu fedakar oyuncularının da zorlu Ankaragücü karşılaşması öncesinde motivasyonlarının düşmesine neden oldu ve bu durum skora yansıdı. Şimdi soruyoruz, egon ve makam mevki merakın mı büyük yoksa Manisaspor camiası mı Sayın Mergen. Artık yeter diyen siyah beyaz sevdalılarına kulak ver ve bu koltuğu bırak. Şampiyonluk yolunda terini akıtan futbolcuların kazançlarına, süper lig hasreti çeken Manisalılara mani olmaktan vazgeç.
Editör: TE Bilişim