FutbolArena - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yabancı kuralıyla ilgili açıklama! Türk futbolunda son günlerde en fazla tartışılan yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan flaş açıklamalarda bulundu. ATV'de canlı yayında gündemle ilgili konuşan Erdoğan, futboldaki yabancı kuralıyla alakalı olarak da görüşlerini paylaştı.

TÜRKİYE'DE YABANCI OYUNCU SAYISI VE KURALI HABERLERİ


Türk futbolunda son dönemde en fazla tartışılan konuların başında yabancı oyuncu sayısının fazlalığı geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konu hakkında ATV'de Gündem Özel programına katılarak düşüncelerini paylaştı.

"YABANCI OYUNCU SAYISININ FAZLALIĞI DEZAVANTAJ"

"Kulüplerimizle konuşarak bir yere vardırmamız lazım. Ben Spor Bakanımızla da konuşuyorum. O da sporun içinde yıllarca bulundu. Osman bey bu konuda başarılı. Bizim özellikle futbolda yabancı oyuncu sayısının aşırı oluşu, bize bazı dezavantajlar getiriyor. En önemlisi dezavantajı milli takıma yansıması. Milli takıma yansımada yerli oyuncuların performansı kulüplerinde az olduğu için, milli takımda o gücü yakalayamıyoruz. Şu anda kulüplerimiz hiç mi yabancı oynatmasın? Oynatsın ama bu kadar fazla değil. Sayı 6'ya, 7'ye çıkınca bu tabi neredeyse yerli futbolcu yok. Bunu ben doğru bulmuyorum. Belli bir sayıda tutulabilir. O da hem tribünlere farklı heyecan getirir. Bizim yerli futbolcularımız arasında rekabete vesile olabilir. Ancak işi bitmiş olan futbolcuları almanın da doğru olduğuna inanmıyorum."

"BEŞİKTAŞ PORTO'DA ALNININ AKIYLA KAZANDI"

"Beşiktaş, Porto gibi önemli bir takım karşısında alnının akıyla kazandı. Gayet güzel bir oyunla kazandı. Gerek fizik mücadeleyle, gerek kollektif futbolla olmak üzere çok iyi bir galibiyet aldı. Atılan gollere bakıldığında kollektif futbolun ürünüydü. 3-1 gibi bir galibiyetle Beşiktaş'ın, Türkiye'ye dönmesi büyük avantaj ama iş bitmedi. Futbolun neticesi 90 artı, uzatmalardır. Ne olur ne olmaz. İşi sağlam tutmak lazım."

"LUCESCU İLE YENİ BİR HAVA YAKALANDI"

"Milli Takım Lucescu ile yeni bir hava yakaladı. İnşallah bu yeni havayı güzel devam ettirerek yola devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim