Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mevlüt Aktan ve teknik direktör Levent Devrim Manisa WEB TV Spor Saati programında Barış Yengiloğlu ve Gökhan Aytaç’ın sorularını yanıtladı. Bütün branşlarda edilen başarılı sonuçların kesin olarak tesadüf olmadığını vurgulayan başkan Mevlüt Aktan; “Ben ve yönetimim sezon öncesi çok iyi bir planlama yaptık. Bu planlama sonucu başarılı sonuçlara imza atıyoruz” dedi.

“HATA YAPMA LÜKSÜMÜZÜN OLMADIĞINI BİLİYORDUK”

Sezon öncesi geceli gündüzlü yoğun bir mesai harcadıklarının ifade ederek sözlerine başlayan Mevlüt Aktan; “Kongre de göreve geldikten sonra ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız bir planlama yaptık. Aramızda görev dağılımı yaptıktan sonra futbolla ilgili neler yapabiliriz bunları düşündük. Ben, Hakan Kadayıfçılar ve hocamız ile gelecek sezon ile ilgili kolları sıvadık. Geçen yıllardan da bazı tecrübelerimiz oldu. Mevcut oyuncularımız vardı. Levent hocamızda geçen sezon ligin ikinci yarısında zaten bizleydi. Takımı ve kulübü tanıyordu. Dediğim gibi üçümüz oturduk ve ne yapabiliriz diye düşündük. Bu sezon ile ilgili hata yapma lüksümüzün olmadığını biliyorduk. İzleme komitesinden gelen raporlar doğrultusunda transfer edeceğimiz oyuncularımız belirledik. Açıkçası ne hocam ne de ben hiç tatil yapmadan Haziran ayında bu senenin takımını kurmak için çalışmalara başladık. İlk önce futbol takımımızın planlamasını yaptık. ‘Nasıl bir takım istiyoruz?’ Sorusunun cevabını bulduk ve buna uygun oyuncuları takımımıza transfer ettik” dedi.

“GEÇMİŞ YÖNETİMLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Türk futbolunda çok iyi bir imajının olduğunu ifade eden Mevlüt Aktan; “Bu sezon ki takımı oluştururken çok çaba sarf ettik. Bazı oyuncuları almak için yoğun mesai harcadık. Her oyuncu 3. Lig’e gelmek istemiyor. Ama Manisa Büyükşehir Belediyespor’un markası, dışarıda bıraktığı iyi izlenim sayesinde istediğimiz oyuncuların büyük bir bölümünü takımımıza kattık. Ama getiremediğimiz oyuncularda oldu. Her şey para değil sonuçta. Dediğim gibi Manisa Büyükşehir Belediyespor’un çok iyi bir imajı var. Geçmiş yönetimlere çok teşekkür ediyorum. İyi eserler, iyi işler yapmışlar ve futbol camiasında iyi bir intiba bırakmışlar” dedi

“BİRÇOK MENAJER BİZİM KAPIMIZI ÇALDI”

Transfer döneminde talep edilen kulüp olduklarının altını çizen başkan Aktan; “Açıkçası Manisa Büyükşehir Belediyespor ismine çoğu oyuncu gelmek istiyor. Araya bir sürü kişiler sokup kulübümüze gelmek için bizi arayanlar oldu. Menajerler kapımızı çok çaldı. Ama biz daha hedefi olan ve üst liglerde olan oyuncularla ilgilendik. Ama üst ligdeki oyuncuları getirmekte bize sıkıntılar yaşattı” dedi.

“İYİ FUTBOLCU TRANSFER ETMEKLE İYİ TAKIM OLUNMUYOR”

Transfer dönemini değerlendiren Mevlüt Aktan; “Biz izleme komitesinden gelen raporlar doğrultusunda 100’e yakın oyuncuyu taradık. Teker teker değerlendirdik. Oyuncuları transfer ederken karakterlerine baktık. Biz takım olmak zorundaydık. İyi futbolcuları transfer etmekle iyi takım olunmuyor. Gelen oyuncularımızın karakterli olması da bizim için çok önemliydi” dedi.

“TAKIMIMIZA HER ZAMAN İNANDIK”

Futbol takımına her zaman inandıkları ifade eden Mevlüt Aktan; “Geride bıraktığımız süreye baktığımızda. Gerek kamp süreci olsun gerek geride kalan 12 hafta olsun. Çok doğru tercihler yaptığımızı söyleyebilirim. Oyuncularımızın hepsi çok değerli oyuncular. Hepsi çok iyi çalışıyor. Hedeflerimizin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Hocamıza buradan teşekkür ediyorum. Çok iyi bir takım oluşturdu. Lige kötü başlamamız bizi üzdü. Ama hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadık. Biz takımın ne kadar iyi olduğunu biliyorduk. Takımımıza her zaman inandık” dedi.

“BAŞARI TESADÜF DEĞİL, GEVŞEMEMELİYİZ”

Yakalan galibiyet serilerinin kendileri için sürpriz olmadığını söyleyen başkan Aktan; “Biz sezon öncesi bu takımı kurarken hedefimiz şampiyonluktu. Kötü başladık sonra muhteşem bir seri yakaladık. 9 maçlık seri tesadüf değil. Bizim takımızın kapasitesi inanın bunun daha üstünde. Biz bu galibiyet serisine şaşırmadık. Ama başarı için zaman ayırmak lazım. Biz geceli gündüzlü takımımızla vakit geçiriyoruz. Bu işlere zaman ayırmak gerekiyor. Üst üste başarılı sonuçlar geldikçe kesinlikle gevşemememiz lazım.  Futbolcuya sürekli hedef koymak lazım. 9 maç üst üste kazanmış olabiliriz. Ama önümüzde ki maça daha da istekli çıkmalıyız. O yüzden hiç gevşemeden yolumuza devam edeceğiz” dedi

“EN ÜZÜLDÜĞÜM MAÇ ORHANGAZİ MAÇI”

Bu sezon en üzüldüğü maçın Orhangazi Belediyespor maçı olduğunu söyleyen Mevlüt Aktan; “Bu sezon en unutamadığım maç Orhangazi Belediyespor maçı. Futbolda her şeyi çok doğru yaparsanız ama skoru bulamadığınız zaman bütün emekleriniz boşa gider. Orhangazi maçı da bizim için öyle oldu. En az 10 tane gol kaçırdık. Atamadık ve resmen kendi kendimize gol yedik. Çok üzüldüm bu maçtan sonra. Yenildiğimiz için değil. Futbolda yol kazaları olabilir. Benim oğlum Altuğ’un o gün doğum günüydü. Biz ona sürpriz yapacaktık. Altuğ o maç sonrası ağladı. Bu tablo ve iyi oynamamıza rağmen kazanamamamız beni çok üzdü. Bu yüzden Orhangazi maçı en unutmadım maçtır” dedi.

“BİZ DE YALAN DOLAN KESİNLİKLE OLMAZ”

Yakalanan başarıda ki bir diğer etkeninde samimiyet olduğunu söyleyen başkan Aktan; “Futbolu doğruları ile oynamaya çalışıyoruz. Sahada futbolun güzelliklerini ortaya koyuyoruz. Bizde yalan dolan kesinlikle yok. Ben hiçbir futbolcuma hiçbir hocama yalan söylemedim. Ben kampa başlarken oyuncularım ile konuştum. ‘Ben sizin gözünüze bakabiliyorsam siz de benim gözüme bakabilin. İkimizde birbirimize mahcup olmayalım. Ben nasıl vecibelerimi yerime getiriyorsam siz de gerekeni yapın’ dedim. Yani, iletişim çok önemli. Başarının en büyük anahtarı da bana göre diyalogdur” dedi.

“ÇOK İYİ HOCALARLA ÇALIŞIYORUZ”

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un mücadele ettiği bütün branşlarda zirveye oynamasına da değinen Başkan Mevlüt Aktan; “ Biz sezon başı tüm branşlarda çok iyi bir planlama yaptık. Voleybolda Tolga arkadaşımız, basketbolda Orkun arkadaşımız çok iyi ekip kurdular. Açıkçası bizim en büyük şansımız çok iyi hocalar ile çalışıyor olmamız. Futbolda Levent hocamız, baskette Ceyhun hoca, Voleybolda Aykut hoca kaprislerini bir kenara bırakıp diyalog içinde olan ve başarıya odaklı isimler. Bizimde her zaman hedefimiz en yukarısıdır. Açıkçası futbolun yanı sıra voleybol ve basketbolda da fire vermeden gitmemiz bizi çok mutlu ediyor.  Her hafta 3’te 3 yapmak bizim bir geleneğimiz haline geldi. Tabi ki mağlubiyetler olacak ama şuan ki tablo biz oldukça keyiflendiriyor” dedi

“EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ CENGİZ ERGÜN’DÜR”

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un spor kulübü olduğunu altını çizen ve bu tabloda en büyük payın Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ait olduğunu ifade eden Mevlüt Aktan; “Kimse kimseyi kandırmasın. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün bize desteği olmasa buranın yürümesinin imkanı yok. Bünyemizde 136 tane personel var. Alt yapı takımları var. Biz Büyükşehir’in tesislerini kullanıyoruz. Cengiz Başkanımız gençlerimiz spor ile uğraşın kötü alışkanlıklardan uzak dursun düşüncesi spora açık ara destek veriyor. Bizde bütün branşlarda alt yapımızı açtık. Bütün aileleri maçlarımıza davet ediyoruz” dedi.

“TESİS ANLAMINDA GELİŞMELER OLABİLİR”

Yeni çıkacak imar planı ile Manisa Büyükşehir Belediyespor’un yeni tesislere kavuşabileceğini ifade den Başkan Aktan; “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’de daha önce ifade etti. Yeni imar planı ile yeni tesisler yapılacak. Alt yapı için tesis çok önemli. Sahalarımız yeterli değil. İleriki dönemlerde tesis anlamında somut projeler olacaktır” dedi.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTACAĞIZ”

Son olarak Manisalılara vermiş oldukları sözler olduğunu ve bunu tutacaklarını ifade eden Mevlüt Aktan; “Bu kulüp çok daha iyi yerlere gelecek. Biz buraya sözler vererek geldik. Cengiz başkanımızın olduğu yerde, benim olduğum yerde hedef daima zirvedir. Biz bunun heyecanını ve sevgisini yaşıyoruz. Dediğim gibi Manisalılara verdiğimiz sözleri tutup sezon sonu hedeflerimize ulaşacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilişim