GÖKHAN AYTAÇ

Sözlerine muhasebe kayıtlarında yapılan usulsüzlüklerin olduğunu ifade ederek başlayan Bülent Hasgönüllü; “Bilindiği üzere 4 yıl önce biz 14 maddelik bir şikayet dilekçesi verdik Cumhuriyet Savcılığı’na. Madde madde gidersek Abdullah Mergen’e tek başına imza yetkisi verilmesi. Bu tüzüğümüze aykırıydı. Buna itiraz etmiştik. Çünkü bizim tüzüğümüze göre en az 3 kişide imza yetkisi olması gerekiyor. O dönemki Manisaspor yönetim kurulu ilk olarak 4 kişiye imza yetkisi veriyor. Bir müddet sonra imza yetkisi sadece Abdullah Mergen’de kalıyor. Tek başına kendini yetkili yapıyor. Bu konuyla ilgili Manisa’dan iki bilirkişi raporu vardı. Hakim Ramazan Uçak Bey bu raporları yeterli görmedi ve yeni bilirkişi raporu istedi. Ankara’dan yeni bilirkişi raporu geldi.  Bu bilirkişi raporunda Abdullah Mergen’in tek başına yetkili kılınmasına onay veren yönetim kurulu üyelerinin de o dönemde yapılan usulsüzlüklerden sorumlu olduğu yazılıdır. Bilirkişi raporuna göre Abdullah Mergen ve yönetimi birçok kez muhasebe kayıtlarında usulsüzlükler yaptığı ortaya çıkmıştır” dedi.

“ABDULLAH MERGEN KULÜP PARALARINI ŞAHSI OLARAK KULLANMIŞTIR”

Sözlerine devam eden Bülent Hasgönüllü; “Ayriyeten Manisaspor’un eski futbolcu Bekir Yılmaz’ın 47.500,00 TL’lik alacağından vazgeçmiş ve kulübe bağış yapmıştır. Bu işlem esnasında muhasebe hesaplarında usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Daha doğrusu 47.500,00 TL usulsüz olarak yevmiye defterine kaydettikleri ortaya çıktı. Bilirkişi raporuna göre bu usulsüzlükten de Abdullah Mergen’in sorumlu olduğu ifade ediliyor. Yani 47.500,00 TL’lik tutar Abdullah Mergen tarafından şahsı olarak kullanıldığı bilirkişi raporları doğrultusunda ortaya çıktı” dedi

“BAZI KİŞİLER AÇIKTAN PARA KAZANMIŞ!” 

Sözlerine devam eden Hasgönüllü; “Bir diğer konuda o dönem Gençlerbirliği’nde oynayan Hikmet Balioğlu’nun 204.000,00 TL’lik alacağının verilmesinde de usulsüzlük yapıldığı tespit edilmiş. Hikmet Balioğlu’nun kulübe 90.000,00 TL bağış yaptığı ama bağış makbuzunun kendine verilmediği bilirkişi raporunda yer alıyor. Bu durumda bağışlanan paranın ödenmiş gibi gösterilip bazı kişilerin açıktan para kazandığı da ortaya çıktı. Bilirkişi raporunda bu konuyla ilgili; “Görevlerini layığı ile yapılmadığı ve bu eylemlerden dolayı derneğin idari ve mali işler sorumlusu sanık Bülent Özövgü’nün tek başına ve münferiden sorumlu olduğu görülmektedir” ifadeleri yer almaktadır” dedi.

“TFF’DEN GELEN BAZI PARALAR YEVMİYE DEFTERİNE İŞLENMEMİŞ”

Bülent Hasgönüllü; “Bir diğer itirazımızda TFF’den gelen paralarla ilgiliydi. Bilirkişi raporun bu konuyla ilgili de o dönemki yönetim kurulu üyelerini 605.611,03 TL gibi bir miktardan sorumlu tutmuştur. Yani TFF’den gelen 24 ödemenin 19’u muhasebe yevmiye defterini işlenmiş, 5 adet ödeme ise işlenmemiş.  5 Adet ödemenin tutarı ise 605.611,03 TL’dir” dedi

“ORTADA AÇIK BİR ZİMMET VAR”

Manisaspor A.Ş’ye gelen paraların Abdullah Mergen’in şahsı hesabına transfer edildiği söyleyen Hasgönüllü; “Bir de şirket hesabına gelen paralar var. Bu tutarda 5.745.696,01 TL’dir. Bu konuda da bu para şirket hesabına girdikten sonra aynı gün yevmiye defterine işlenmiş ve doğruca Abdullah Mergen’in 336002004 nolu hesabına yasal ödeme belgesi ibraz edip sunmadan gönderilmiştir. Bu parayı Abdullah Mergen uhdesinde tuttuğu için derneği zarar uğrattığı tespit edilmiştir. Oysaki bizim tüzüğümüzün 27. Maddesinde 100.000,00 TL üzerindeki paraların milli bir bankaya yatırılması gerektiği yazılıyor. Devletler anayasa ile dernekler tüzük ile yönetilir.  Abdullah Mergen’in hesabına giden bu para nerdeyse açık bir zimmettir” dedi.

“TÜM YÖNETİM KURULU SORUMLU”

Sözlerine devam eden Hasgönüllü; “Tabi bu işlemleri yapan Abdullah Mergen’e yetkiyi veren yönetim kurulu üyelerini de bilirkişi raporu suçlu buluyor. ‘Derneğin kasasında ve bankada zaman zaman yüklü miktarda nakit para tutulup buna rağmen vergi, sigorta borcunu geciktirerek faiz ve gecikme zammı ile derneğin zararına sebebiyet veren yönetim kurulu üyelerinin tamamının sorumlu olduğu görülmektedir’ ifadeler bilirkişi raporunda yer alıyor” dedi

“TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUZ”

Bilirkişi raporunun Manisaspor’un menfaatine olduğunu söyleyen Bülent Hasgönüllü;” Sonuç olarak gelen bilirkişi raporları Abdullah Mergen ve yönetimin aleyhinedir. Bu davada geldiğimiz nokta itibari ile Manisaspor’un lehine olmuştur. 31.05.2018 Perşembe günü bilirkişi raporları incelendikten sonra gerekli kararın verileceğini düşünüyorum. Türk adaletine güveniyoruz” dedi.

“BU İŞE SEBEP OLANLARIN VİCDANI RAHAT MI?”

Manisaspor için çok geç kalındığını vurgulayan Bülent Hasgönüllü; “Maalesef çok geç kalındığı da ortadadır. Bu dava başladığında kulübün borcu yaklaşık 55 Milyon TL iken biz her duruşmada kayyum talebimizi yeniledik. Ama o zaman infial yaratır diye bu yola başvurulmadı. Şimdiye bakıldığında küme düşmesi neredeyse kesin olan, 9 puanı silinmiş, oyuncuları kaçmış bir takım ve yaklaşık 90 Milyon TL’ye yakın bir borç var. Kısacası yerle bir olmuş bir Manisaspor var. Bu tabloda maalesef ki Manisaspor amatör kümeye kadar düşer. Bu işe sebep olanların vicdanı rahat mı? Çok merak ediyorum” dedi.

“GEREKİRSE İSTİNAF MAHKEMELERİNE GİDERİZ”

Son olarak bu davanın peşini bırakmayacaklarını ifade den Bülent Hasgönüllü; “Eğer ki alınan ceza alt limitten olursa gerekli itirazlar yapıp istinaf mahkemelerine gideceğiz. Kim ne yaptıysa en üst limitten ceza almalıdır. Manisaspor’un yıllarca soyulduğu ortadır” diyerek sözlerine son verdi.

İŞTE BİLİRKİŞİ RAPORU

Editör: TE Bilişim