Spor Toto 1.Lig ekiplerinden Grandmedical Manisaspor’un yeni başkanı Gökay Budak oldu. 615 delegeden 217’sinin oy kullandığı kongrede iki başkan adayı yarıştı. Gökay Budak 139 oy alırken, Yunus Emre Şahin 68 oyda kaldı. 6 geçersiz oy kullanıldı. İki başkan kongre sonrası birbirlerini tebrik etti.

Grandmedical Manisaspor’da aylardır beklenen olağanüstü kongre bugün Manisa esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifi sosyal tesisinde gerçekleştirildi.  615 delegeden 237’sinin katıldığı ve 217’sinin oy kullandığı seçimde başkanlık yarışını Gökay Budak kazandı. Delegelerin 139’nun oyunu alan Budak Grandmedical Manisaspor’un yeni başkanı oldu.

İSMAİL AYDIN DİVAN BAŞKANI OLDU

Manisaspor olağanüstü kongresinde divan başkanlığına İsmail Aydın seçildi. İsmail Aydın divan üyeliklerini ise Aytaç İşeren ve Zehra Ongun yaptı.

“ŞEFFAF BİR MANİSASPOR OLACAK”

Kongreyi kazanmasının açıklanmasının ardından tebrikleri kabul eden Başkan Gökay Budak; “Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki benim döneminde şeffaf bir Manisaspor olacak. Her hafta kulüple ilgili bilgilendirme açıklamaları yapacağız. Yarından itibaren 8 havuzunun oraya stant kurup üye olmak isteyen Manisasporluları üye yapağız. Manisaspor ’un kapılarını herkese açacağız. Zor bir görev aldık. İlk etapta personelimize futbolcularımıza ödeme yapmayı planlıyoruz. İnşallah hep birlikte bu işin altında kalkacağız” dedi.

ABDULLAH MERGEN İBRA EDİLMEDİ

Grandmedical Manisaspor’un bugün yapılan olağanüstü genel kurulda, Abdullah Mergen yönetimi kongre üyelerine faaliyet ve mali raporu sundu. 2. Başkan Hakkı Övünç’ün okuduğu raporlar, kongre üyelerinin oylamasına sunuldu. Oylamada Abdullah Mergen ve yönetiminin faaliyet raporu kabul edilirken, mali rapor kabul edilmedi.

BORCU BELGESİZ AÇIKLADI

Grandmedical Manisaspor Kulüp Başkanı Abdullah Mergen, kongre üyelerinin isteği üzerine kulübün borcunu anlattı. Hesabı aklından açıklayan Mergen’in bu açıklamaları bazı kongre üyelerini çileden çıkardı. Eski yönetici Mustafa Pekçetin, “Sözlü değil yazılı belge bekliyoruz” dedi. Bunun üzerine Mergen, “Ben geldiğimde 2 tane denetmen tuttum. Belgeler eşliğinde konuşuyorum. Biz borcu indirdik. Şöyle söyleyeyim 6.5 milyon TL transfer yasağı var. Vergi ve SSK’ya 2.5 trilyon ödedik. 500 600 bin TL civarı cari hesap var. Makakula, Simpson, İvanski’ye de 4.5 milyon Euro borç var. Toplam borcumuz ortalama 45 trilyon civarı” dedi.

GERGİNLİK YAŞANDI

Divan Başkanı faaliyet raporunu oylatırken, 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı, sürece itiraz etti. Divan Başkanı’na oylamanın tek tek sayılmasını isteyen Çakıcı ve arkadaşlarının itirazı sonrası sayım tekrardan gerçekleşti.

ALTAN  ÇAKICI;" BU KULÜBÜ NASIL YÖNETECEKSİNİZ?"

Grandmedical Manisaspor’da, bugün yapılan olağanüstü kongrede 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı, kısa bir konuşma yaptı. Çakıcı, “Bizim tek derdimiz Manisaspor. Bu kongrede tek hedefimiz Manisaspor’un gerçekleri gün yüzüne çıksın. Kulübün ne kadar borcu var bilinmiyor. Ben buradan başkan adayları Gökay Budak’a da Yunus Emre Şahin’e de soruyorum; Bu kulübü nasıl alacaksınız? Kulübün gerçek borcunu biliyor musunuz? Teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim