Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, katıldığı bir radyo programında konuştu. İlk olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Aktan, Atatürk’ü anmak, anlamak çok önemli. Aydınlık insanlarımızı unutmuyoruz. Atatürk’ü hep öncü olarak kabul ediyoruz. O’nun yolundan gidiyoruz. 19 Mayıs bizimle yakından ilgili bir bayram. Atatürk’ün de spor ve sporcuyla ilgili çok güzel ve önemli sözleri var, bunları dikkate alıyoruz. Ayrıca her olumsuz davranışta bir hayır olduğuna inanıyorum. Atatürk’e yapılan olumsuz eleştiriler, bizim O’nu sahiplenmemizi arttırıyor. Atatürk’ü çok daha fazla anıyor, anlamaya çalışıyor ve ilkelerine, hedeflerine, öğrettiklerine yöneliyoruz” diye konuştu.

“İYİ NİYETLERLE, TEMİZ DUYGULARLA HİZMET VERİYORUZ”

 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile spora olan ilgileri nedeniyle 2000 yılında tanıştıklarını, Manisa’yı hareketlendirmek, canlandırmak, bir renk katmak için o günden beri özveriyle çalıştıklarını ifade eden başkan Mevlüt Aktan, “Manisa’mızda vatandaşların hak ettikleri mutlu ve huzurlu bir hayatı yaşayabilmeleri için her türlü faaliyette yer alıyorum. Spor faaliyetlerine de girdim. Eski bir sporcu olarak çok da keyif alıyorum. İyi niyetlerle, temiz duygularla hizmet veriyoruz. Tecrübeli olan insanlardan yararlanıyoruz, hatalarımızdan ders alıyoruz. Futbolda uzun yıllardır yaşanan bir kirlilik var. Biz bu kirlilik içinde temiz işler yapıyoruz. Örnek olmak istiyoruz. Bin 200 lisanslı sporcumuz var. Hepsini iyi günde, kötü günde takip ediyoruz. Hassas davranıp kusursuz olmaya çalışıyoruz. Başkanımız Sayın Cengiz Ergün de çok titiz bir insan. Her işini büyük bir özenle yapar” dedi.

“MANİSASPOR İÇİN VİCDANIM RAHAT”

Manisaspor’un durumu hakkında yöneltilen sorulara da yanıt veren Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, “Manisaspor için vicdanım rahat” dedi. Aktan, konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle anlattı: “Biz Manisaspor için taşın altına elimizi koyduk, maddi ve manevi her şeyi yaptık, her türlü desteği verdik. Buna rağmen biz hedef gösteriliyoruz, ama bu işin sorumlusu değiliz. Manisaspor’a ihanet edenler belli. Günü gelince de herkes bunların kim olduğunu daha iyi anlayacak. Biz her işi sevgiyle yapıyoruz, dedikodulara bakmıyoruz, doğrularımızla hareket ediyoruz. Başarılarımız ortada, bunun temelinde de çocuk ve gençlerimize spor yaptırma isteğimiz yatıyor. Onlar için çok sayıda tesis yapıyoruz. Çok sayıda gencimizi spora yönlendiriyoruz. Birçok branş kurduk. Bu branşlarda da ses getirdik, söz sahibi olduk. Manisa bir camia takımına sahip değil. Bu Manisaspor için de böyleydi, şimdi bizim için de böyle, ama karşılaştığımız çoğu rakibimiz camia takımı. Biz de olacağız, buna inanıyoruz. Takıma herkesin, tüm sporseverlerin, futbolseverlerin, Manisalıların sahip çıkması gerekir. Belediyeden bize hiç para gelmiyor, “Geliyor” diye iddia edenlere aksini ispat ederim. Amatör branşlara destek var, ama profesyonel takımlara bu mümkün değil. Felsefemiz güven ve sevgi üzerine kurulu, o nedenle bugüne kadar ki başarılarımız da tesadüf değil. Bir alt yapısı var, emek var. Bu işin mesaisi yok, gece gündüz çalışmak gerekiyor. Bizde sen, ben yoktur, kulüp vardır. Kulübümüz bir yere gelirse, biz bir yere geliriz. Kulübü borçlandırmak hiç kimsenin işine yaramaz. Çok para vadetmek ödeyemedikten sonra bir işe yaramaz. Sporcuların ödemelerini düzgün yapmak çok önemli. Onlara verilen sözler yerine gelmeli. Sporcular onun için bizi tercih ediyor, bize güveniyor. Kulübün Anonim Şirket (A.Ş.) olması da çok önemli, bugün bütün dünyada başarılı olan kulüpler hep A.Ş. olmuştur. Çünkü A.Ş. de sorumluluk alırsınız. Attığınız her imzadan kendi kişisel servetinizle de sorumlusunuzdur. Ben şu an tüm mal varlığımla sorumluyum. Türk futbolunun kötüye gitmesinin nedeni yöneticilerin bu sorumluluğu almıyor olmalarıdır. Ayrıca siyasallaşma söz konusudur. Bu tür sorumsuzluklar sonrası birçok kulüp büyük bir çıkmazın içerisine girmiştir”     

“MANİSALILARIN TAKIMLARINI SAHİPLENMESİ GEREKİR”

Manisa Büyükşehir Belediyespor'a herkesin sahip çıkması gerektiğini belirten Aktan, “Basketbol takımımız Türkiye Basketbol Ligi’ne yükseldi, U-15 futbol takımımız bölge şampiyonu oldu, U-14 futbol takımımız namağlup Manisa İl Şampiyonu oldu. Cimnastik branşında Ayşe Begüm Onbaşı, Aerobik Cimnastik Dünya Kupası’nda 1’nci gelerek şampiyon oldu. judo branşında Mert Şişmanlar Avrupa 2’ncisi ve Dünya 3’üncüsü olarak göğsümüzü kabarttı. Yine aynı branşta Niyazi Gökçen Balkan Şampiyonu, Abidin Karabulut da Balkan 3’üncüsü oldu. Okçuluk branşında ise Caner Türkkan Avrupa Şampiyonu oldu. Atletizmde ise Ahmet Bayram zaten madalyaya doymuyor, onlarca şampiyonluğu var. U-18 basketbol takımımız bölge şampiyonu oldu, Gülşen Delen, Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda 1’nci oldu. Ben buradan minik, yıldız ve genç sporcularımızın tamamını kutlamak istiyorum. Onlar hem Türkiye’nin hem de Manisa’nın ve bizlerin gururları. Manisa Büyükşehir Belediyespor bir tarih yazıyor. İleride daha iyi anlaşılacak. Futbol takımımız önceki yıl 3’üncü ligden 2’nci lige yükseldi, şimdi de 2’nci ligden 1’inci lige çıkma mücadelesi veriyor. Biz Manisa’yı sahipleniyoruz.  Tüm Manisalılara ihtiyacımız var. Manisalıların takımlarını sahiplenmesi gerekir. TFF 2. Lig Play Off Çeyrek Finali’nde Tuzlaspor’u eleyerek yarı finale yükseldik. Yarı final ilk maçında da 1-0’lık bir avantaj yakaladık. Şimdi hedefimiz 21 Mayıs Salı günü saat 16.00’da Vefa Stadı’nda oynayacağımız rövanş maçında sahadan istediğimiz sonucu alıp, adımızı finale yazdırmak” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim