Sezonun ilk maçı öncesinde verdiği sözleri yerine getiremediği için " Bir Başkan Yalan Söylemez" diye istifa eden teknik direktörünü bile takımda tutamayan Manisaspor'un Başkanı Abdullah Mergen, gelinen noktada Manisalıları ve Manisa'daki belediye başkanlarını suçladı. AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen ve her fırsatta Ak Partili kimliğini ön plana çıkararak Manisaspor'a sahip çıktığını söyleyen Mergen, Ak Partili belediyeleri de özellikle belirterek "Bence önümüzdeki dönemde herkes siyaseten bunu bedelini öder diye düşünüyorum" diye tehdit etti. Mergen Manisalılara da eleştirerek "Herkes bireysel hareket etmeyi tercih ediyor, Manisa efeler diyarı" dedi.
Manisaspor'da kabus kaldığı yerden devam ediyor. Sandık oyunlarıyla ve tartışmalı genel kurul ile yeniden başkanlığa gelen Abdullah Mergen, yeni sezon öncesi eskiyi aratmayacağının mesajını verdi. Transfer yasağının kaldırılamaması nedeniyle daha sezonun ilk maçına çıkacak futbolcu bulunamayınca,bir yıl önce forma giyen eski futbolculara haber gönderildi. Yeni transferleri ile maça çıkamayacağını anlayan Manisaspor'un teknik direktörü Mehmet Altıparmak, Mergen gerçeklerini yeni anlayarak istifa edince Manisaspor, krizle kapattığı sezonu krizle açtı.
MERGEN YİNE KENDİSİ DIŞINDAKİLERİ SUÇLADI
Teknik direktörü istifa eden, yeni oyuncularına lisans çıkaramadığı için ilk maçta forma giydiremeyecek olan Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, tüm bu gelişmeler üzerine apar topar seçtiği bazı medya kuruluşlarını çağırarak geçmişte konuştuklarını tekrarladı. Yalnız bırakılıyor musunuz sorusuna tehditkar cevaplar veren Mergen, kendi siyasi partisi de olmak üzere bir çok isimi üstü kapalı tehdit etti.
HERKES SALTANAT PEŞİNDE, HERKES BEDELİNİ ÖDER
Mergen bir gazetecinin "Bu süreçte özellikle belediyeler tarafından yalnız bırakıldığınızı düşünüyor musunuz?" sorusuna cevaben şunları söyledi: Manisa efeler diyarı. Herkes bireysel hareket etmeyi seviyor. Günlerdir gazetelerde yazılıyor çiziliyor. Ama bu noktada telefon açarak durumumuzu soran kimse yok. Bence önümüzdeki dönemde herkes siyaseten bunu bedelini öder diye düşünüyorum. Her zaman söylediğim gibi Manisa'da bilerek kolektif hareketlerin oluşmadığına inanıyorum. Herkes bulunduğu yerde saltanat peşinde. Şehrimizin yarınları adına sıkıntılı bir süreç bu. Ben şahsen Abdullah Mergen olarak bir kurumun başındakini sevsem de sevmesem de asla kurumları birbirinden koparmam. İnşallah belli bir zaman sonra istenilen çizgide ki insanlar bu şehirde ön plana çıkarda, şehir zorlanmadan anlaşarak, konuşarak birlikte hareket edebilir diye düşünüyorum"
AK PARTİ VE MHP'Lİ BAŞKANLARI TEHDİT ETTİ
Manisa'daki belediye başkanlarının yardım etmesini isteyen Mergen'in belediye başkanlarını tehdit ettiği açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı; " Manisaspor Başkanı; Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi imkanlarına kapılarını kapatmaz. Ama saygısızlık yapan şahıslarla ilişiğini keser. Hiçbir başkan bulunduğu makamın sahibi değildir. Abdullah Mergen de, Cengiz Ergün de, Ömer Faruk Çelik de, Mehmet Çerçi'de bir gün gider. Kalıcı olan kurumlardır. Kurumların başındaki insanlar egolarıyla hareket edemez. Manisa bu yüzden geri kalıyor. Bütün belediyelerimiz ufak tefek yaklaşımların dışında son derece duyarsız. Kimse kusura bakmasın zaten her yerde belediyeler bu ufak tefek yaklaşımlarda bulunuyor. Manisaspor şehrimizin en büyük tanıtım aracı. Mesir Şenliği için bile büyük paralar harcanabiliyor. Belediye başkanları bilboardlarda, medyada kendi şahsi reklamlarını yapmak için harcadıkları paraları açıklasınlar. Manisa'nın sosyal anlamdaki en büyük olgusu Manisaspor'a yaklaşım maalesef belli. Tarık Almış ağabey dışında; Manisaspor'a kimse şahsi parasıyla katkı sağlamamıştır. Biz galiba birilerinin hesabını bozuyoruz. Şahsım üzerimden yapılanlar son derece yanlış yaklaşımlar."
PARTNER OLACAK HOCA ARANIYOR
Abdullah Mergen, teknik direktör sıkıntısını da kendine has şekilde çözdüğünü dile getirerek şöyle dedi;" Elazığspor maçında U21 Takımı Teknik Direktörü Osman Bilik ve kaleci antrenörü olarak da Ali Kaymaz'ın görev alacak. Önümüzdeki hafta içerisinde hoca konusunu çözmüş oluruz. Krizleri, sorunları yönetecek, kulüp başkanıyla bu anlamda iyi bir partner olabilecek hocayla çalışmayı planlıyoruz."
Editör: TE Bilişim